23 °C Stjørdal, NO
19/07/2019

Bygger verdens minste plasthoppbakke

«Kråka» på Haraldreina tar form

BYGGESTART: Arne Opheim er en av mange entusiaster som bygger hoppbakke på Haraldreina. I bakgrunnen er Hans Hogstad og Terje Aasland i planleggingsmodus. BYGGESTART: Arne Opheim er en av mange entusiaster som bygger hoppbakke på Haraldreina. I bakgrunnen er Hans Hogstad og Terje Aasland i planleggingsmodus.

Det snekres og bygges på Haraldreina. Nå blir byens minste, men mest sentrale hoppbakke en realitet.

– Blir den ikke vakker? Arne Opheim er en av mange entusiaster i IL Nybrott som nå bygger «Kråka» i skolegården på Haraldreina. Verdens minste plasthoppbakke skal bli en realitet, og lørdag tok idrettlaget sats og begynte byggingen. Dugnadsgjengen var i full sving med drill, hammer og sag.

«Kråka K4» hadde en trøblete start med en naboklage som til slutt endte hos Fylkesmannen, som godkjente IL Nybrott sin søknad. Nå etter vel to år etter starten kunne arbeidet gjenopptas.

VERDENS MINSTE PLASTHOPPBAKKE: Med en bakkestørrelse på fire meter finnes det ikke mange mindre hoppbakker i verden.
VERDENS MINSTE PLASTHOPPBAKKE: Med en bakkestørrelse på fire meter finnes det ikke mange mindre hoppbakker i verden.

– Nå gleder vi oss til å arrangere hopprenn i vinter, sier Frode Aune, hoppildsjelen over alle i Nybrott-miljøet.

– Du vet, gleden av å gjennomføre et stående hopp lyser gjennom både luer og vintervotter. Alle husker vi fryktfølelsen det gir å slippe bommen. Men denne frykten forløses i ren glede på sletta i sekundet etterpå, sier Aune.

Nå satser dugnadsgjengen på snø rundt juletider slik at det kan arrangeres nyttårshopprenn.

Ren Røros Bestill mobil

– Med det arbeidet vi gjør nå så trenger vi bare noen få centimeter med nysnø så blir det hopping. Bakken bygges likevel i plast slik at det kan hoppes året rundt. Men skihopping er nok enn så lenge best vinterstid, sier Frode Aune.

Les forrige sak:
Dette er "GutenjHana". Fra venstre: Torleif Kulseth (keyboard), Andreas Rotvold (gitar), Henrik Løwø Aune (piano/synth), Hana Romaguera (vokal), Sivert Mosleth Lillebudal (bass), Eskil Kulset (gitar) og John Harald Uthus (trommer).
Nytt «superband» har konsert på Hell

Seks gutter og Hana krydrer lørdagshandelen

Close