11 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Byggestart for Hommelvik Sjøside AS

Arkitekt Svein Skibnes synes det er meget spennende å arbeide med Hommelvik Sjøside.

 

Alle stoler var opptatt og ståplasser ble brukt under Hommelvik Sjøside AS sitt informasjonsmøte på Rampa lørdag. Hvor mange leiligheter er solgt?

Svaret er 22 så langt, men det måtte forsamlingen vente en stund på. Først var det presentasjon ved daglig leder Oddstein Rygg fra Hommelvik Sjøside AS før arkitekt Svein Skibnes, Krister Jacobsen fra entrepenøren Teknobygg, Tor Helge Hansen fra SpareBank1 i Malvik og selgeren Morten Løvseth fra Eiendomsmegler1 slapp til.

Rygg tok en gjennomgang av Hommelvik Sjøside siden planene ble lansert og fortalte om hvordan boligområdet er blitt definert og utformet: – Vårt område går fra Homla mot Solbakken. Her er det boliger, næringsareal og barnehage. Vi går ut i markedet med 58 leiligheter først, sa Rygg som legger vekt på tre forhold som han kaller fakta:

1. Kommunikasjoner
Hommelvik er et av Trøndelags beste steder rent kommunikasjonsmessig med 177 avganger med buss og tog hver eneste dag. Knapt noe sted utenom storbyen har en slik tetthet med buss og tog. I løpet av et kvarter er du inne i Norges 3. største by. Og i løpet av knappe ti minutter når det Værnes og den internasjonale flyplassen. Dessuten er du bare et par minutter fra en køfri E6.

2. Nærheten til sjøen
Hommelvik Sjøside er det eneste boligfeltet der du kan vade i sjøkanten ved en fantastisk fin  badestrand. Her kan du som i syden ta en dukkert på stranda før frokost – eller senere. Vi har båthavna og båtlivet bare 150 meter fra leilighetene. Jeg er glad i å fiske og kommer fra Selbu med tilbudene vi har.

Men den største fiskeopplevelsen hadde jeg for 15 år siden 100 meter utenfor strandkanten i Hommelvik. Vi hadde med båt fra Selbu, men fikk ikke start. Det var for jævlig. Vi rodde ut 100 meter og traff på en fantastisk forekomst av sild. Guttene ble lei av å dra inn sild, men vi holdt på i tre timer. Ellers er det et unikt friluftsområde langs Homla. Og det blir roligere langs sjøen rundt til Muruvik når jernbanen legges ned. Gang/sykkelvei bidrar godt. Nærheten til sjøen er unik.

3. Hommelvik er et godt sted
Jeg har ikke alltid likt hommelvikinger. De kom på festene og stakk av med de fineste drekin. Men nå har jeg fått et annet inntrykk etter å ha arbeidet her. Hommelvik har et kjempegodt skole- og barnehagetilbud i gangavstand. Tenk over hvor bra det er! Her bygger vi ikke en drabantby i en ødemark, men reiser et boligtilbud i tilknytning til et etablert tettsted med rådhus, alle servicefunksjoner og kirke. Og alt dette kan nås i gangavstand. Slik er dette en miljøvennlig løsning.

Og når du kommer bak rådhuset, får du se den flotte trehusbevbyggelsen som har mye av det samme preget som en sørlandsby. Folk i Hommelvik er vant til disse husene uten å tenke mer over det, men alle som kommer utenfra – meg selv inkludert – sperrer øynene opp. Hommelvik har et aktivt kulturliv på et sted med identitet; et aktivt historielag og revy. Her er det rike muligheter for å være aktiv innen kulturliv, idrett og frlluftsliv, sier Rygg som trekker fra to klubber som Hommelvik Sjøside har valgt å støtte aktivt: Hommelvik ski og Hommelvik fotball.

Ingen drabantby
Vår mål er enkelt: Hommelvik Sjøside skal bli en del av Hommelvik og ingen drabantby. Vi skal ikke bare selge 50-60 leiligheter, men 400. Vi skal skape et godt bomiljø med praktiske leiligheter som folk trives i. I samarbeid med Malvik E-verk tilbyr vi miljøriktige løsninger.

Arkitekt Svein Skibnes hadde fulgt med utviklingen i Hommelvik og visste at det ville komme en arkitektkonkurranse på boliger i dette området. Han er stolt over at kontorer står som vinner: – Jeg har jobbet mye med boliger i Trondheim og har mitt hjerte i boliger. Løsningene fra konkurransen har vært robuste og jeg mener prosjektet vil treffe markedet. Det vi har lyktes med er å gi leilighetene sol og utsyn, luftige leiligheter med hjørnevinduer og balkonger. Det er viktig å få et perspektiv. Det gir en bokvalitet som folk setter pris på. – Det har vi slåss litt for. Jeg er glad for at forslagene kom gjennom prisfasen. Teknobygg syntes det var et bra prosjekt. Det er et prosjekt med høye kvaliteter for varme. Vi foreslo ”by og vann – hand i hand” og syntes det var flott.

 

Prosjektleder Krister Jacobsen fra Teknobygg ser fram til byggestart for Hommelvik Sjøside på forsommeren med en byggetid på 16-18 mnd.

 

Byggtekniske løsninger
Krister Jacobsen fra Teknobygg fortalte at Teknobygg i hovedsak driver med nye boligbygg og bygger et næringsbygg for Cavotec på Gevingåsen: – På Hommelvik Sjøside vil byggene fundamenteres med peler til fjell. Etasjeskiller og leilighetsskiller kommer i betong. Det er beste løsning i forhold til brann og lyd. Ytterveggene er av tre.

Tette hus er viktig for energibruk. Vi er opptatt av et rent, tørt og ryddig bygg for å unngå at regn kommer inn i konstruksjoner. Det er trinnfri adgang til alle leiligheter. Det blir brukt fjernvarme; vannbåren og miljøvennlig varme. Vi håper å komme i gang med byggingen på forsommeren og ser for oss en byggetid på 16 – 18 mnd med innflytting høsten 2012.

Banken er med
Tor Helge Johansen fra SpareBank1 SMN i Hommelvik: – Det er veldig artig for oss i banken å være med på dette, sa han og orienterte om nedbetalte hus og redsel for lån, mellomfinansiering som er noe alle må borti, treghet ved boligsalg: – Ikke vær så opptatt av generasjonen etterpå. Det er greit å ta opp lån og betjene renter. Det blir mye igjen til arvingene likevel, sa han og ga noen eksempler ut i fra ulike rentesatser.

– Et lån på 300.000 kroner vil gi utgift på en tusenlapp i måneden. Skal du bo i egen bolig frem til du flytter inn i ny leilighet, må det ordnes med mellomfinansiering. Vi vurderer risiko ut fra egenkapital. Jeg vet at en del har planer om at unger skal ta over huset. Det er en veldig god plan og enkelt for oss i banken, sa han.

 Morten Løvseth fra Eiendomsmegler 1 er veldig glad for å selge boliger på hjemstedet Hommelvik.

 

Morten Løvseth, Eiendomsmegler 1 er oppvokst i Hommelvik og har opplevd stor interesse for Hommevik Sjøside: – Pr. lørdag 15. januar 2011 er det solgt 22 leiligheter. Jeg trodde hommelvikinger ville være mest interessert i starten. Jeg fikk rett. 90 % er solgt til hommelvikinger – så langt. Det er solgt på alle etasjer, men toppen er populær.

Men det er en stadig større pågang fra Trondheim, sa Løvseth som poengterer at det sikreste alltid er å kjøpe og selge i samme marked. Spørsmålet er hvor mange boliger som tilbys samtidig. Det er så langt skissert 109 parkeringplasser med skjermede sportsboder under 94 leiligheter. Byggene får vaktmester og det er pliktig deltakelse i sameiet som skal driftes av eierne. Her kommer ordninger for internett og TV.

En meget tilfreds Oddstein Rygg kunne takke for oppmøtet.Han avsluttet med å vise fram en film over hvordan anlegget blir. Det er spenende å være med på å skrive historien om Hommelvik Sjøside.

Les forrige sak:
Oppsittere og grunneieres advokat, Thomas L. Jamne fra Pretor advokat as, frontet sine klienters meninger på møtet. Bak står seksjonssjef Jo Bernt Brønstad i Statens vegvesen som ­orienterte om fremdriften i området Tillerhøgda i Skatval.
Forlanger sikkert Tiller kryss!

  Oppsittere og grunneiere rundt Tiller- krysset i Skatval inviterte lokalpolitikere […]

Close