7 °C Stjørdal, NO
22/03/2019

Byggsøk-kurs for private i Malvik

ENKLERE BYGGESØKNAD: Malvik kommune inviterer nå privatpersoner til å søke om byggetillatelser elektronisk. Kursleder er Camilla D. Gressnes (Innfelt)

Malvik kommune er i vekst og det søkes om byggeløyver for små og store tiltak. Som eneste kommune i Trøndelag tilbyr Malvik nå privatpersoner kurs i elektronisk søking om byggetillatelse.

 

Kontakten og kommunikasjonen med de offentlige tjenester blir stadig enklere via internett. Malvik kommune arranger i morgen byggsøkkurs for private vi nett. En ordning som tidligere kun var forbeholdt byggmestere, husfirma og arkitekter.

 

Garasjer og enebolig

Coop Storlien artikkelnivå

I Malvik er det konsulentfirmaet Myklebust AS ved Camilla D. Gressnes som er kursansvarlig.

-Det er Statens byggtekniske etat som har laget systemet ”Byggsøk” og dette er andre gangen vi arrangerer et slikt kurs for privatpersoner i Malvik, sier Gressnes.

Alle som har ett eller annet byggetiltak på gang kan bruke ”Byggsøk”, enten det er garasje, fasadeendringer eller oppføring av eneboliger.

-Fordelen med ”Byggsøk” er at tiltakshaver ikke får sendt inn søknaden før alle påkrevde opplysninger er med, sier Camilla D. Gressnes.

-Dette letter saksbehandlingstiden og kvalitetssikrer byggesøknaden, forteller hun.

Gressnes kjenner kommunen godt da hun selv har arbeidet ved teknisk etat i Malvik i fem år, før hun begynte i ingeniørfirmaet Myklebust AS.

Kurset avholdes i morgen torsdag 7.april på Rådhuset i Hommelvik.

Les forrige sak:
World Cup i Boogie Woogie

Tre dansepar og to voksne fra Stjørdal Swingklubb reiste fredag til […]

Close