4 °C Stjørdal, NO
25/11/2020

Byr på eksklusiv videolydbok til de unge

Biblioteket tilbyr høytlesning fra hjemmesida

Ole André Sivertsen (t.h.) har skrevet bøkene om Kaptein Skrekk. Det er også han som leser høyt på bibliotekets hjemmeside. Boka er illustrert av Ketil Selnes (t.v.).
Elbil-lading

– Vi håper at dette skal kunne være et avbrekk i en travel timeplan i hjemmeskolen og et viktig innslag i hjemmebarnehagen eller kanskje noe som barn og foreldre kan se på sammen.

Det sier Elin Skjei ved Stjørdal bibliotek.

Sammen med 29 andre bibliotek i Trøndelag har Stjørdal blitt med på å kjøpe inn rettighetene til å dele den nyinnspilte videolydboka «På eventyr med Kaptein Skrekk: Skatten på Kokosøya». Boka er skrevet av Ole André Sivertsen og det er også han står for høytlesningen.

Du kan høre og se boka her!

– Vi håper at dette gjør at barna både får lyst til å se flere slike digitale opplesninger og at de får lyst til å lese mer, både Kaptein Skrekk og andre bøker, sier Skjei.

Egentlig skulle Ole André Sivertsen besøke Ørmelen skole i Verdal, fredag 27. mars, men det gikk i vasken på grunn av koronasituasjonen. Det syntes Verdal bibliotek var så kjedelig for elevene, at de sendte Sivertsen en e-post, og spurte om det var aktuelt å bli med på et langlesingsprosjekt. Forfatter Ole André Sivertsen likte ideen og snøballen begynte å rulle.

– Jeg begynte å teste litt i et provisorisk studio ute i annekset vårt i hagen. Det ble egentlig seende overraskende bra ut og jeg liker jo godt å lese høyt, så alt i alt synes jeg dette ble et veldig bra produkt til å være hjemmekontor i koronatid, sier Ole André Sivertsen.

Etter hvert fikk Sivertsen høre at det var flere bibliotek som ville ha dette.

– Det er ikke så lett å få oppmerksomhet med barnebøker, så entusiasmen dette har møtt tar jeg med meg som en skikkelig opptur. Kaptein Skrekk selv synes for øvrig at det er skummelt at så mange barn skal høre om ham, men det får han bare tåle, sier Sivertsen.

– Trøndelag fylkesbibliotek og mange andre bibliotek i fylket ble med på laget, blant annet vi i Stjørdal, og i hele april kan man høre og se Ole André Sivertsen lese den første boka om kaptein Skrekk – på trøndersk, sier Elin Skjei.

Les forrige sak:
Kvinne i 40-årene bekreftet smittet av korona

Har hatt nærkontakt med smittet person

Close