19 °C Stjørdal, NO
11/08/2020

Byr på kaffe, lunsj og bytteklær

De tar med seg de minste på kafe og nyter barsel-tilværelsen som relativt nybakte mødre. På kafeen hos Ida Renate denne dagen var Julie Fjærem med Loke, Bente J. Stenhaug med Marte, Ingrid Nilssen med Tyra, Camilla Bøkestad med Trym. Bak står Ida Renate Brenne som eier og driver kafeen.

 

Frøken fjong kafebar har siden åpning 30.mai i år blitt godt mottatt blant kunder på Frosta. Innehaver Ina Renate Brenne har kunder innom fra flere midtnorske kommuner.

 

– Nylig var det et voksent par fra Trondheim innom kafeen, og de kjørte rett fra byen i sør til kafeen før turen gikk videre her ute på Frosta. Det er artig å høre at kundene setter pris på noe nytt også i matveien her på Frosta, sier Ina Renate som tidligere arbeidet i Værnesregionens barnevernstjeneste før hun tok skrittet å starte sin egen kafe.   

 

Quesadillas, brownies og salater  
Ina Renate hos Frøken fjong har denne dagen besøk av godt voksne damer, også yngre damer med barselpermisjoner. Kafeen sier Ina Renate er for alle typer generasjoner, og hun har lagt vekt på innredninger med gjenbruk av stoler og bord. En egen bytteavdeling for barnetøy, voksen dametøy og sko har hun også på kafeen.

 

Noen skal ha en kopp kaffe med enkel spisende til, andre legger lunsjen sin hos oss, og det er et passende utvalg som sandwich, varme quesadillas, flere sorter salater, barnas favoritter, brownies, cookies, gulrotkake og mye mere. Du kan si vi satser på lunsj på dagtid og her utvidede åpningstider lørdager fra 09.00 til 24.00 på kvelden med alle rettigheter. På ukedager er mandag stengt og vi har åpent fra 09.00 til 16.00, forklarer Ida Renate som tok steget inn i kafe- og spisestedbransjen da hun fikk vite at Alstadsenteret hadde ledige nye lokaler. Klostergårds-ølet er i salg og kan kjøpes på ettermiddager. Det samme med juice fra Klostergården på Tautra. Salat, urter og tomater er fra lokale produsenter og kafeen satser på kortreist mat. Allerede fra starten av i mai har hun merket at lokalbefolkning på Frosta setter pris på nykomlingen. Fra tidligere er Vårres kafe etablert i et annet konsept ved Coop Frosta. 

 

Happenings på cafeen året rundt     
Ida Renate er klar over at kafeen fortsatt er ung etter et tre måneder drift. Hun har allerede i gang byttedager på kafeen der deltakerne har med egne klær, barneklær og sko som kan byttes med andre. Avdelingen bytte- ting henger i kafeen. Det er kreativ lunsj på torsdager fra klokka 11.00. Det skal bli musikalske innslag, og bokslipp eller høytlesing fra bøker. Det kan bli bingo og strikkekafe og allerede har barsel-mødre og fedre funnet frem til Frøken fjong på Frosta. Det var valgvake på kafeen nylig, og det skal arrangeres kurs i både bryggekunster og barista.

 

– Nå er det viktig at publikum bruker oss fremover, vi vil gjerne bli et fast innslag på Frosta som gir valgfrihet for kunder og publikum. Enkelt er det å få en klipp eller handle i butikken på senteret mens du nyter kaffe og lunsj også avslutter en travel Frøken fjong, Ida Renate Brenne i sin nokså nye kafe på Frosta.

Les forrige sak:
Familiedag hos Kristoffersen Bil

  Suzuki SX4 S-Cross lanseres og det gjøres med muligheter for […]

Close