2 °C Stjordal, NO
16/02/2020

Byttedag i barnehagen

Foreldre strømmet til med klær, leker, sko og alt som kan byttes

FLUST Å BYTTE I: Det ble levert inn masse klær som fikk nye eiere som kan bruke dem videre. FLUST Å BYTTE I: Det ble levert inn masse klær som fikk nye eiere som kan bruke dem videre.
Hellsenteret140220Mobil

Foreldre kom med leker, klær og sko som de ønsket å bytte bort. Den aller første byttedagen i Aglo barnehage Sentrum ble en gedigen byttesuksess.

– Aglo barnehage har dette året valgt å ha bærekraftig utvikling som et av sine satsningsområder, og da syntes vi det passet fint å tenke miljø og gjenbruk og arrangere byttedag, sier styrer Åshild Kjebekk ved Aglo barnehage Sentrum.

Det er ingen tvil om at gjenbruk er populært som aldri før, og Aglo barnehage ønsker å jobbe imot bruk-og-kast-mentaliteten som preger samfunnet.

Snekker’n Boligmesse

– Dette ønsker vi å gjøre ved å sørge for at leker, klær og sko og mer til kan få nye eiere når barn har vokst ut av det eller ikke trenger det lenger, sier Kjebekk, som forteller om stor respons.

– Foreldrene leverte inn tingene i barnehagen på forhånd slik at det kunne sorteres, og det kom inn utrolig mye fint. Og man måtte ikke nødvendigvis levere inn noe for å kunne ta noe på byttedagen. Det var mange foreldre som kom på byttedagen og fylte poser med både leker, klær og sko, helt gratis. Vi fikk også utrolig mange positive tilbakemeldinger fra foreldrene på dette tiltaket, sier Åshild Kjebekk.

Det som ble igjen i barnehagen etter byttedagen er pakket ned og sendt til Frivilligsentralen som kan gi dette videre igjen til noen som trenger det.

– Det var første gangen vi arrangerte noe slik for foreldrene, men vi ser ikke bort fra at vi arrangerer noe lignende igjen en annen gang, sier en strålende fornøyd barnehagestyrer.

 

Les forrige sak:
Kathrine Harsem vant dagens sprint i Norgescupen.
– Veldig fin opplevelse

Opptur for Harsem på hjemmebane

Close