15 °C Stjørdal, NO
06/08/2020

Campingen venter på drømmepåske-gjestene

– Påsken er høydepunktet for oss. Det blir travle dager, men det er bare kjempetrivelig

ÅRETS HØYDEPUNKT: Jomar Grytbakk har jobbet på spreng for at alt skal bli klart for drømmepåsken. ÅRETS HØYDEPUNKT: Jomar Grytbakk har jobbet på spreng for at alt skal bli klart for drømmepåsken.

Stugudal Camping har de siste dagene jobbet på spreng for å ta i mot gjestene til det som ser ut å bli en drømmepåske.

– Vi har 45 vogner som er fastliggere, i tillegg til åtte døgnplasser for bobiler og campingvogner. Regner man tre til fire personer i hver vogn havner vi raskt på oppunder 200 mennesker her i påsken. I enkelte vogner bor det så mange som åtte-ti personer, forteller Jomar Grytbakk.
58-åringen har sammen med kona Kristin drevet campingen siden 2003, og årets høydepunkt er påskeferien.
– Det går i ett hele døgnet. Vi må holde sanitetsbygget rent, svare på gjestenes spørsmål og ordne opp i saker og ting som skjer. Vi har også en elektriker som er stand-by hele påsken hvis noe skulle skje med det elektriske anlegget. Alle vogner har innlagt 16 amperes kurs, sier han.

Serviceinnstilt vertskap

Stugudal Camping er blitt en populær plass å tilbringe ferie og fritid både vinter og sommer. Gjestene kommer blant annet fra Malvik, Stjørdal og Trondheim, og svært mange av dem har hatt tilhold på campingen i mange år. Et trivelig vertskap i tillegg til vakker natur og god komfort på campingen, er noen av grunnene til at gjestene blir boende lenge.
– Jeg har alltid sagt at det er opp til oss selv hvor mange kunder vi vil ha. Man må være serviceinnstilt hele døgnet, og vi har gjort så godt vi kan. Dessuten går vi ikke rundt og er sjefer, men er sosiale og prater med alle gjester. Sitter vi ute og drikker kaffe, spanderer vi selvsagt en kopp på gjesten hvis han eller hun vil slå seg ned en stund, sier Jomar Grytbakk. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

MAJESTETISKE OMGIVELSER: Rundt 200 mennesker vil tilbringe påsken hos Stugudal Camping denne påsken.
MAJESTETISKE OMGIVELSER: Rundt 200 mennesker vil tilbringe påsken hos Stugudal Camping denne påsken.
Scooterutleie

I Stugudal er det lov å drive med utleie av snøscootere, og Grytbakk driver selv Stugudal Snøscooterutleie. I tillegg er det åpnet en led som de som selv eier en snøscooter kan benytte.
– Det blir Kristin som skal drifte campingen for det meste, ettersom jeg er i Stuguvollmoen og driver med scooterutleie. Det er blitt populært, sier han.
Også nedenfor campingen vil det bli anledning til å kjøre scooter.
– Vi arrangerer et miniscooterarrangement for familiene på campingen. Der får barna anledning til å prøve en liten snøscooter, sier Grytbakk.

Mange aktiviteter

Ellers kan gjestene gjøre akkurat som de vil. Bålpanne og grill har de fleste campinggjestene, og blir været så bra som det meteorologene spår vil mange av middagene bli fortært utendørs denne påsken.
For de sprekeste er det også anledning til å delta på turlangrennet Stugudalen Rundt på 22 kilometer i påsken.
– Onsdag arrangeres det isfiskekonkurranse på Stugusjøen og langfredag avholdes snøscooterkonkurransen Påskecrossen, sier Grytbakk.

Innspurt

De siste dagene har vertskapet jobbet på spreng for at alt skal være klart til påskeinnrykket.
– Noen av gjestene kom allerede midt i den uken, og tar med seg jobben til campingvognen. Selv har vi forberedt påsken så godt vi kan. Nok tørkepapir og dopapir er på plass, og jeg har også brøytet opp ekstra parkeringsplasser til gjestene. Mange kommer med både to og tre biler i påsken. I tillegg har vi sørget for at vannet ikke fryser. Selv om det vil være varmt på dagene, kan det bli ned mot minus 15 og 20 minus om nettene, sier Jomar Grytbakk, som gleder seg til en travel påske.
– Påsken er høydepunktet for oss. Det blir travle dager, men det er bare kjempetrivelig.

Les forrige sak:
Disse 11 startet for Fram da de slo Vanvik 3-0 torsdag kveld. Foran fra venstre: Manager Joachim Dybsland Raaen, Ivar Røstad Augdal, Anders Holmen og John Valstad. Bak fra venstre: Sondre Volden Lauvås, Niklas Nytrø, Stian Hopmark Stokke, Tor Erik Enget, Karsten Larsen Hammer, Espen Brevik, Oskar Leirvik Olsen og Bjørn Arild Enget.
Knallstart på sesongen for Fram

Vant også sin andre seriekamp i 4. divisjon

Close