21 °C Stjørdal, NO
21/05/2019

Cappella på Café Rampa

 

Det var ikke fult på Café Rampa da Cappella arrangerte konsert lørdag ettermiddag, men flott og stemningsfull kor konsert ble det. Konserten startet med at koret kom nynnende på «Hvem kan segla for uten vind» inn i lokalet. Det var helt spesielt og høre musikken gå forbi en, til at de var på plass på scenen. Med et variert repertoar ble det raskt god stemning og publikum ble etter hvert dratt med på allsang ved et par anledninger. Konferansier for kvelden, Aina Kristiansen, annonserte den ene godbiten etter den andre. Aina var i tillegg delaktig på en del av innslagene. I tillegg bidro Randi Johansen Perreau som solist med to sanger med Nordnorsk visekunst. Det første innslaget fra Randi var «Jentan på fileen» av Trygve Hoff, og i det neste innslaget lærte vi oss å kysse. Vi fikk Kjøssekurset som er laget av Helge Stangnes og Jan Arvid Johansen fra henholdsvis Senja og Havøysund. Det var mange sorter «kjøssing» som man aldri har hørt om men som helt sikkert kan brukes. Det ble mye latter under dette innslaget. Her har vi nokk en del å lære når det gjelder «Kjøssing». Det var en del humor i en del av sangene, blant annet i en lokk med tekst av Geirr Lystrup «Lideli galen, lidelig god, kom til meg skal du få drikke av min sko». Aina fulgte opp med et solo nummer med Otis Reddings «Sitting on the dock of the bay», som er en av hennes favoritter. Så fikk vi to svenske innslag. En nydelig sang, «Härliga sommardag» av Håkan Engqvist og en gladlåt av Scandinavian Schuffel. Koret vartet også opp med en god gammel The Kinks slager «Sunny Afternoon», og allsang med en av Bjørn Eidsvågs slager «Shalala» før det ble pause.

 

Lang fartstid

Cappella har holdt på i 11 år, og har sitt utspring fra Mostadmark. Medlemmene, som er rundt 30 i tallet, kommer fra forskjellige plasser som blant annet Hommelvik, Mostadmark, Vikhammer, Trondheim og Stjørdal. Det ryktes at det har blitt seks par i koret i løpet av disse 11 årene, og det tyder jo på at synging er veldig sosialt. I følge kveldens konferansier er koret på jakt etter nye medlemmer, og spesielt mannlige sådan. Koret øver på Bedehuset i Hommelvik på tirsdager fra sist i august til i begynnelsen av juni. Ny dirigent fra i fjor er Astrid Vikaune fra Stjørdal, og har tidligere dirigert kammerkoret KorNelius, barnekoret Korinter’n, Stjørdal Blandakor og Stjørdal Mannskor. Hun overtok etter Terje Snustad i 2012. Astrid står også blant annet bak operaen «Olav Engelbrektsson», en allsidig dame i kor og kulturlivet i regionen med andre ord.

Coop Storlien artikkelnivå

 

Andre akt

Etter pausen var det klart for sanger av The Beatles og det var låten «Because» som var først ut. Så kom «Let it be» og «Yesterday», siste med Aina som solist. Den neste sangen av The Beatles var «Yellow submarine» som allsang, og så fortsatte det med sangen «Blackbird», og til sist «I’ll Follow The Sun». Det ble også fremført en nattasang, «Good night ladies», fra de mannlige sangerne til de fremmøtte damene i publikum.  Avslutningsvis fikk vi en flott fremføring av deler fra musikalen Les Misérables som varte et godt kvarter. Solister på Les Misérables var Anne Berit Hepsø og Kjell Østerås. For de som ikke fikk nok av Cappella på denne konserten, så kan de begynne å glede seg til den tradisjonelle julekonserten med Nidarosdomens Guttekor i Hommelvik kirke før jul. Det ryktes også at Cappella skal opptre med «Prøysen i fokus» i 2014, så det er bare å begynne å glede seg til det.

 

Gode hjelpere

Musikerne for kveldens konsert var på piano Even Brobak, på slagverk og trekkspill John Harald Brobak, på Bass Ole Marius Holden, på gitar Stein Tore Nybrodahl og på piano Ingvill Vaagan Kløften. Lyd og lys var ved Jan Erik Eggen og Even Malvik

 

Les forrige sak:
Englegalleriet

  Fredag kl. 1900 var det offisiell åpning av utstillingen «Øyeblikksekund» […]

Close