5 °C Stjørdal, NO
03/12/2020

Cornelius (18) debuterte i VM: – Kjørte mot de jeg har sett på TV siden jeg var 4

Motiverende opplevelse for motocross-talentet

Hommelvikingen Cornelius Tøndel fikk sin VM-debut i Italia i helgen. 18-åringen har hatt en stor utvikling etter at han ble teamfører for Johan Westermark Racing. (Arkivfoto: Frank Skaufel)

– Det er skyhøyt nivå, sier Cornelius Tøndel, som i helgen kjørte sin aller første VM-runde i motocross.

18-åringen fra Malvik endte på 25. og 26. plass i de to tellende rundene under VM-runden i Italia. Cornelius Tøndel er den yngste i VM-sirkuset.

– Det er en fører som er ett år eldre enn meg. De andre er fra fire-fem år eldre og oppover, sier Tøndel på telefon fra Italia. Han har akkurat pakket ned både trailer og telt etter helgens runder, og setter nå kursen hjem til Norge. Lassevis av erfaring rikere og enda mer motivasjon tar han fatt på resten av sesongen.

– Det er stas da. Her kjører jeg mot de jeg har sett på TV siden jeg var fire år, sier Tøndel. Han forteller om et nivå og en kjøring som ligger på et helt annet nivå enn det han har konkurrert på tidligere.

– Det går så ekstremt mye fortere, sier 18-åringen, som imidlertid ikke er skremt.

– Er det mulig å komme opp på topp verdensnivå for deg?

– Det er det absolutt. Jeg er tross alt bare 18 og allerede med i VM, sier Cornelius Tøndel, som har en full kalender den neste måneden.

– Først blir det NM på Gardermoen til helga, før det blir VM-runde med tre løp i Belgia i oktober og EM-runde med tre løp i Italia i november.

Cornelius Tøndel ble i vinter teamfører for det svenske teamet Johan Westermark Racing.

 

Les forrige sak:
Kastet stein på jente etter munnhuggeri

Politiet rykket ut til hendelse ved skateparken

Close