-6 °C Stjørdal, NO
02/12/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-uten dato

Da føreren ble stoppet i kontroll ble kjøretøyet avskiltet

Manglende eksospotte, fjærer var kappet av og brudd på bakstillingen. Det førte til at kjøretøyet ble avskiltet onsdag kveld. Foto: Statens vegvesen.

Da føreren ble stoppet i kontroll tok det ikke lenge før skiltene måtte av bilen.

Onsdag kveld gjennomførte Statens vegvesen trafikkontroller i både Stjørdal og Hommelvik. Totalt ble 22 kjøretøy kontrollert: tre tunge kjøretøy og 19 lette kjøretøy.

Under kontrollen ble det utstedt fire bruksforbud, en anmeldelse og et kjøretøy ble avskiltet. I en rapport fra Statens vegvesen går kontrolleder Harald Ekremsæter i mer detalj om hvorfor de ble utstedt.

Ett av bruksforbudene omhandlet dekkstrekk hvor felgen var for bred i forhold til dekket. En annen kom som følge av manglende brems på tilhenger. På en tredje var det manglende hengerbrems på personbilhenger.

Trafikkfarlig

Et kjøretøy ble avskiltet da det ble bemerket som trafikkfarlig. Ekremsæter forklarer at det var brudd på bakstillingen på kjøretøyet, fjærene var avkappet og at det var manglende eksospotte.

Videre ble en fører ble anmeldt som følge av manglende førerett på bil og henger over 3.500 kg med førerkort klasse B.

Det ble utstedt to øvrige gebyrer, et bilbeltegebyr og meldt om 11 tekniske mangler. Syv av kontrollsedlene omhandlet lysfeil.

– Det er viktig å sjekke lysene i denne mørke tiden, skriver Ekremsæter.

Les forrige sak:
Blytung bortekamp for Blink

Close