11 °C Stjørdal, NO
27/06/2019

Danset og sang seg gjennom juleavslutningen

Barna på Sagatun barnehage underholdt et voksent publikum

Mathilde, Ingrid, Eskil, Astrid, Lennox, Amanda, Jacob og Linnea var også aktive med fremføring av dans på scenen. Mathilde, Ingrid, Eskil, Astrid, Lennox, Amanda, Jacob og Linnea var også aktive med fremføring av dans på scenen.

Sagatun barnehage på Haraldreina i Stjørdal har tradisjon med å invitere til juleavslutning i advent. Denne uka var det barna selv som underholdt et voksent publikum.

Hvite luciadrakter, trygge batterilys og et pyntet grendehus hører med når de minste barna og skolestartere på Sagatun barnehage inviterer til juleavslutning i advent. Barnehagen med 18 små har som tradisjon å invitere til pyntet grendehus. Barnehagen disponerer innimellom hele Sagatun med en scene som tydeligvis er optimal å benytte til festlige lag for store og små.

Juleavslutning er tradisjon på Sagatun barnehage i adventstiden.
Juleavslutning er tradisjon på Sagatun barnehage i adventstiden.
120 inviterte

– Vi har øvd på fremføring av noen julesanger og holder fast på kjente og kjære sanger som hører denne tiden til, sier de voksne Jannicke Holberg og Betty Grimsmo, som sammen med Wenche Sørmo Aasan og Gunn Anita Haugteig passer på de 18 unge i barnehagen. Leder Kari Skulbørstad hadde for anledningen satt folk i arbeid på kjøkkenet med å lage risgrøt til hele 120 inviterte. Foreldre og søsken var blant de som fylte opp salen.

De var også eksperter på Lucia. Amanda Klingenberg, Mathilde Vanvik, Jacob Fiskvik, Linnea Selven og Azoulas Girdziusas.
De var også eksperter på Lucia. Amanda Klingenberg, Mathilde Vanvik, Jacob Fiskvik, Linnea Selven og Azoulas Girdziusas.

Det er slett ingen nyhet at drama og teater er veldig lærerikt både for barn og voksne. Dette kan også Sagatun barnehage skrive under på. Markeringen av advent startet med at neste års skolestartere gikk Lucia gjennom salen og opp på scenen. Her ble det felles sang med «Verdens fineste stjernegutt». Ingen jenter så ut til å bli fornærmet av den formuleringen, og det unge koret fortsatte med «Jeg gikk meg over sjø og land» før avbrekk med teater basert på en eventyrfortelling.

Skolestartere Ive Malou Bakk, Sander Østerås og Victoria Eggen passerte gjennom salen.
Skolestartere Ive Malou Bakk, Sander Østerås og Victoria Eggen passerte gjennom salen.
«Sagatunzangen»

– Vi legger inn litt drama der barna får visualisere et eventyr, forklarer Jannicke og Betty. «De tre bukkene bruse» har tydelig alle barna god greie på. Mellom loddsalg og kakespising ble det også fremført barnehagens egen «Sagatunzangen» med en tøff z i teksten, skrevet av Roar Teigen.

Sagatunzangen ble fremført av alle samlet.
Sagatunzangen ble fremført av alle samlet.

«Glade jul» ble også fremført av de unge i hvite drakter mens risgrøten smakte fortreffelig. Da er det håp for at årets fjøsnisse også vil like grøten. To av aktørene, Ive Malou Bakk (4) og Eskil Vist (5) var skjønt enige om at fjøsnissen pent får vente på grøten til nærmere jul. Nå var det juleavslutning med egen underholdning som gjaldt.

Coop Storlien artikkelnivå

– Vi synes det er kjempeartig med jul, og jammen kom julenissen med overraskelser til alle i år også, smilte de to Ive Malou og Eskil under en travel avslutning før jul i barnehagen.

Les forrige sak:
EN GAVE SOM VARMER: Disse tre håper at mange stikker innom Quality-hotellet i Stjørdal og legger en gave under juletreet. Det vil gjøre godt både for noen som får en gave fra Frivilligsentralen og for Unicef. Fra venstre: Daglig leder Siri Bones ved Frivilligsentralen, hotellsjef Hanna Oterhals og hotelldirektør Kim Engan Strand.
Ensomt juletre søker gaver

Gjør juletiden litt gladere for barn som har det vanskelig

Close