Helsehusets nye kantine er i drift og er åpen for ansatte, pårørende og pasienter, men på sikt skal dørene åpnes for enda flere besøkende.
Det er en åpenbaring å krysse dørstokken til kantina i Stjørdal Helsehus. Fortsatt er det kun få som har stiftet bekjentskap med stedet for matsalg og servering. Mat og drikke er sentrale tilbud inne i helsehuset langs Breidablikkvegen og Husbyvegen. Kantinas personell er også Stjørdal kommunes aller første serviceverter på helsehuset.

– Vi har kommet inn i rutinene på kantina og bistår gjerne pårørende og pasienter i vår tjeneste, sier Petrit Kola og Trude Sveen.
Sammen med Lisbeth Madsø Fiskvik og Kurt-Johan Løvik er de ansvarlige for både kantinedrift og vertsfunksjoner i helsehuset.
I tillegg til ordinær kantinedrift er det utplassert en automat for tilgang til middag i kantina. Denne gjør det mulig for personell utenfor ordinær åpningstid å kjøpe middag fra sentralkjøkkenets retter.

Glasstak i kantina
Det åpne, lyse rommet i kantinas spisesal skyldes husets spesielle arkitektur. Over kantina har helsehuset et stort glasstak som slipper inn naturlys. Trude Sveen og Petrit Kola synes det nye spisestedet har blitt attraktivt og flott.
– På kantinekjøkkenet forbereder og varmer vi middag levert fra sentralkjøkkenet. Måltider serveres rundt i husets etasjer via vår robot «Ulla». Mat og drikke går ut til pasienter eller andre som bestiller måltider via robot, sier Trude Sveen og Petrit Kola.

Minikjøkken
Hver etasje er utstyrt med sitt minikjøkken. Her plasseres blant annet fat, bestikk, glass og kopper som senere skal ned til kantina for vask.
– Hvilke måltider finner folk i kantina?
– Vi har påsmurte varer, osteloff, kaker, frukt, focacciabrød, vafler og ikke minst suppe og middag for den som ønsker det. Vårt personell har i tillegg rutiner for leveranse av frokost, lunsj, middag og kveldsmat til pasientene på helsehusets 51 rom, sier de to.
Roboten Ulla er den første i bruk i Norge som foretar servering til pasienter. Sevicevertene på helsehuset i Stjørdal håper etter covid-restriksjonene at langt flere kan benytte kantina.