6 °C Stjørdal, NO
21/04/2021

Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 16

Kom med gladnyhet til de evakuerte

De det gjelder skal ha blitt varslet, sier brannsjefen

Brannsjef Bjørn Rønning. Foto: Guro Storli Aune

Etter koordineringsmøtet med politiet tidligere i dag, har brann- og redningsetaten tatt beslutningen om å la de som måtte evakuere på grunn av flommen få flytte hjem.

Alle som er evakuert langs Stjørdalselva kan dra tilbake til hjemmene sine, med unntak av tre stykker i Hembre camping. Årsaken til at de på campingen ikke kan flytte tilbake er fordi det ikke finnes et fungerende sanitæranlegg på området, etter sanitæranlegget der har stått under vann.

– Nå er det slik at alle får flytte tilbake. Gjennom kommunen, både med teknisk veiavdeling og vann og avløp, pluss brannvesenet, skal vi foreta flere kontroller i løpet av døgnet. Da ser vi både på vannføring og om ting forandrer seg, sier Rønning.

Rønning forteller de fortsatt overvåker situasjonen nøye.

– Alle har blitt informert om at de må være obs, og være oppmerksom. Med nedbørsmengden som ventes i en uke fremover kan situasjonen fort forandre seg, selv om den er stabil nå. Derfor kjører vi inntil situasjonen er helt avklart, og det er den ikke før vi ser at mesteparten av isen har forsvunnet.

Han utdyper med at dersom det blir nødvendig for noen å evakuere igjen, og de må evakuere seg selv, må de varsle om evakueringen til politiet.

– Da kan de evakuere ned til Scandic Hell, men da er det viktig de ringer politiet og sier fra så vi får loggført hvem det gjelder, sier Rønning.

Sidebekker

Ved siden av å følge med på hovedelva er de også oppmerksom på sideelver og sidebekker som renner inn i elva på ulike steder. Der rennet vannet ned i kulverter og stikkrenner, og blir de fylt opp begynner de å renne over veien, som fører til stengte veier.

– Vi følger med det, for det skal være mulig å evakuere, sier Rønning.

Klokken 15 hadde brann- og redningsetaten et møte med kriseledelsen, hvor de oppsummerte informasjonen de har og planene de har lagt fremover, slik at kriseledelsen er oppdatert på situasjonen.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Marianne Flekstad Johnsen)
Anmeldt for mistanke om ruskjøring

Innbrakt til legekontor for bevissikring

Close