5 °C Stjørdal, NO
26/02/2021

Maxus-endelig1
Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 08

Nå har venner samlet inn over 100 000 til brannofrene på Hegra. – Vi er utrolig takknemlig

– Til nå har 342 personer bidratt

Familien mistet alt de eide i brannen 4. juledag.
Søknadsfrist – mobilbanner

Etter den tragiske brannen sist søndag har hundrevis av givere samlet inn over 100 000 kroner til brannofrene på Hegra. Spleisaksjonen ble startet av bestevenninnen som tilfeldigvis hadde journalistvakt da det begynte å brenne.

– Til nå har 342 personer bidratt, og vi har klart å samle inn 105 250 kroner. Det er helt utrolig, sier Guro Storli Aune (25) fra Stjørdal.

Familien på Hegra er svært takknemlig over givergleden.

Søknadsfrist – mobilbanner

– Vi er utrolig takknemlig for den hjelpen vi har fått og fortsatt får for åkomme oss på bena igjen, sier Dina Kristine Prestmo Guttelvik, til Stjørdals-Nytt, onsdag kveld.

Storli Aune jobber som journalist i Stjørdals-Nytt, og hadde nettvakt da boligen på Hegra begynte å brenne.

– Jeg ringte operasjonssentralen som fortalte at det dreide seg om en brann i Ingstadvegen i Hegra. Dette er vegen hvor min bestevenninne, Dina Kristine Prestmo Guttelvik og samboeren Marius Guttelvik og deres fire barn bodde, uten at jeg tenkte mer over det da, forteller hun.

– Tøff kveld

Storli Aune fikk etter hvert kontakt med venninnen, som bekreftet at det var hos dem det brant.

Guro Storli Aune startet spleisaksjonen.

– Da jeg fikk høre at ”Vi er alle i Selbu” sank hjertet, og det kjentes ut som jeg endelig kunne puste igjen. Vi knakk litt sammen begge to, men jeg hadde fremdeles jobb å gjøre og måtte fortsette. Det var en tøff kveld, sier hun.

15 000 kroner på 15 minutter

Storli Aune ville gjerne bidra til familien som hadde mistet alt i brannen.

– Flere henvendte seg og ville bidra med klær og utstyr til barna, men det er vanskelig å ta imot når man ikke har et sted å lagre alt. Dermed ble løsningen å opprette en spleisaksjon. Selv om forsikring vil dekke en del, kan det aldri dekke hele kostnaden for hva de har mistet. Poenget er å skape en buffer til familien, i en usikker tid, sier journalisten.

I løpet av de 15 første minuttene etter at spleisen ble opprettet mandag 28. desember kom det inn over 15.000 kroner.

– Det var helt vilt. Folk er solidariske, og viser stort hjerte for medmennesker som står i en tøff situasjon. Det er virkelig rørende, sier hun.

Takker for støtten

På ett døgn hadde det kommet inn over 100.000 kroner. Blant annet hadde Saniteten Hegra bidratt med 10.000 kroner overført rett på konto til familien.

– Jeg takker alle som er med og bidrar. Jeg vet dette er noe familien aldri ville spurt om selv, men jeg vet også at dette er noe de vil sette enormt stort pris på, sier Storli Aune.

Les forrige sak:
Jens Hagerup (t.v.) og Lars Flægstad leder i dag an for å bevare Logtun kirke.
Kirkeruinen ble bygdas smykkeskrin

Jens Hagerup og Lars Flægstad ildsjelene bak bevaringen av kirken

Close