3 °C Stjørdal, NO
19/10/2020

De skal løpe for TV-aksjonen

Elever på 6. trinn ved Halsen skole er på utkikk etter sponsorer

LØPER FOR MILJØET: De rydder i nærområdene og har denne høsten lært mye nyttig om miljøet. Inne i Sandskogan er også elevene på 6.-trinnet ved Halsen skole i gang med å rydde plast og papir. Nå skal de støtte TV-aksjonen "Et hav av muligheter" ved å løpe flere distanser. LØPER FOR MILJØET: De rydder i nærområdene og har denne høsten lært mye nyttig om miljøet. Inne i Sandskogan er også elevene på 6.-trinnet ved Halsen skole i gang med å rydde plast og papir. Nå skal de støtte TV-aksjonen «Et hav av muligheter» ved å løpe flere distanser.

Elever på Halsen skole må i år droppe basar til inntekt for TV-aksjonen. Erstatningen blir å løpe inn penger til aksjonen. Nå søker de miljøbevisste elevene etter sponsorer.

Da vi besøker 6.-trinnet på Halsen skole viser elevene stor kunnskap og engasjement for miljøet. Det passer bra når de samtidig skal yte en innsats for TV-aksjonen som i år er i regi av Verdens Villmarksfond, WWF. «Et hav av muligheter» er tittel på årets aksjon og spesielt blir avfall og plast, overfiske og klimaendringer i havet og på land viet stor oppmerksomhet.

– Vi er egentlig ganske flinke til å rydde plast og avfall, sier Lawin Joussef fra 6A og Tuva Skei Nytrø i samme klasse på Halsen skole. Det samme bekrefter Milla Brazokowski og Kristian Mjøsund Bakken i samme klassetrinn. Elevene på 6. trinn har fra skolestart i høst hatt miljø på timeplanen og ryddet i skolegården hver uke. Ikke nok med det, både Sandskogan, Skolegata, Blinkparken, Brynildvika, Tangen og flere nærområder har elevene ryddet. Nå skal de gjøre en innsats for TV-aksjonen.

MILJØBEVISSTE: Seks av elevene på 6. trinn ved Halsen skole som nå stiller opp for WWF under TV-aksjonen er fra venstre: Lawin Joussef, Kristian Mjøsund Bakken, Adrian Pedersen, Milla Brazkowski Rødsjø, Tuva Skei Nytrø og Sangete Chemgkual.
MILJØBEVISSTE: Seks av elevene på 6. trinn ved Halsen skole som nå stiller opp for WWF under TV-aksjonen er fra venstre: Lawin Joussef, Kristian Mjøsund Bakken, Adrian Pedersen, Milla Brazkowski Rødsjø, Tuva Skei Nytrø og Sangete Chemgkual.
Skal gi bedre håndtering av plast

– Vi vet at flere land som Indonesia, Fillippinene, Thailand og Vietnam ikke har gode ordninger for håndtering av plastavfall slik Norge har. Noen av pengene vi samler inn skal bidra til å løse slike utfordringer. Plasten reiser med havstrømmene helt opp hit og havner på strendene våre, sier de miljøbevisste elvene.

Den tradisjonelle basaren der elever og foresatte samles er i år lagt på hylla. Det skyldes smittevernhensyn og som erstatning blir det arrangert skoleløp, der sponsorer er ønskelig for å støtte elevenes arbeid for TV-aksjonen. Her vil den korteste løypa bli 450 meter. Sponsorer betaler en sum per løpt runde. De eldste elevene skal løpe en litt lengre runde på cirka 950 meter, også disse ber om sponsorer som kan betale en selvvalgt sum per runde.

Ønsker sponsorer

– Vi ønsker oss sponsorer som kan belønne hver runde elevene løper, og spesielt er vi på utkikk etter hovedsponsorer, sier Fagleder ved Halsen skole Jørn Konradsen.  Han sier det er ønskelig med flere hovedsponsorer også som vil betale med kronebeløp for hver av de antall kilometer elevene klarer å løpe til sammen. Det er fint om hver enkelt elevs sponsorer og hovedsponsorer betaler inn et på forhånd avtalt beløp på www.spleis.no/121520.

– Alt vi samler inn går via denne spleisen og pengene vil i sin helhet bli utbetalt til TV-aksjonen. Vi oppfordrer sponsorer til enten å kontakte skolen eller meg, sier Jørn Konradsen.  Han er imponert over engasjementet elevene viser for nærmiljøet. Blant annet har 6.-trinnet laget redesignede artikler fra avfall de har funnet som igjen kan benyttes på nytt. Kretsløpstanken med gjenbruk av materialer er derfor en naturlig del av miljøundervisningen som utføres praktisk og teoretisk. Lærerne på trinnet Caroline Bremset, Beate Berg og Eirik Nogva er alle imponert over elevenes engasjement.

– Det er tradisjon hos oss på skolen å støtte TV-aksjonen. Når tema i år er plast og forurensning i hav og på land passet det bra etter som elevene våre har skaffet seg mye kunnskap denne høsten om temaet, sier lærerne Caroline Bremset og Beate Berg.

Les forrige sak:
39 sauer tatt av jerv

Store tap ved kommunegrensen mot Levanger

Close