9 °C Stjørdal, NO
25/05/2019

De største grenseløse dagene

|| Paal Berg (t.v.) har sammen med Lars Jørgen Berg oppgaven med å planlegge og utforme messearealet på en best mulig måte. Her i samtale med messesjef Gunnar Smedberg.||

41 utstillere i fotballhallen og 35 i håndballhallen er påmeldt årets store begivenhet i Meråker.

– Det har vært veldig bra respons fra næringslivet i år, og ikke minst er vi glad for at kommunen stiller mye sterkere enn noen gang, sier Gunnar Smedberg.

– Viktig arena

Smedberg har hatt mer enn én finger med i gjennomføringen av Grenseløse Meråkerdager siden oppstarten på 1990-tallet. Den gang som nå var det Meråker Skolekorps som arrangerte. Etter noen tunge år er det i år ny giv i arrangementet, takket være at næringslivet og kommunen har gått i bresjen.

– Min mening er at dette er det viktigste arrangementet i Meråker. Her får vi vist fram alt Meråker har å by på, og det er ikke lite, sier Bjørn Nagel Høgmo, som er daglig leder ved Verform. Hans bedrift kommer til å ha stand sammen med blant andre Natre og Byggtorget, og tydeliggjøre at Meråker kan tilby alt av byggematerialer.

Coop Storlien artikkelnivå

Kommunen med teknologi-fokus

Den store oppturen for Grenseløse Meråkerdager i år er at kommunen virkelig breier seg ut. Rett innafor inngangsdøren til fotballhallen kan du gå deg rett på ordfører eller rådmann eller en av de andre lederne i kommunen.

– Her skal vi ha 100 kvadratmeter stand. Den blir ikke stappet fullt av alt mulig, men vi velger å fokusere på at Meråker er langt framme når det gjelder å ta i bruk ny teknologi. Det blir velferdsteknologi og ikke minst skal vi presentere «Det digitale klasserommet», sier Gunhild Warø, som er leder for skole, oppvekst og kultur i Meråker kommune.

Anleggssamarbeid

I den andre enden av fotballhallen planlegger en gjeng med bygg- og anleggsarbeidere en felles stand. De skal presentere et samarbeid som er i ferd med å komme på plass i bygda.

– Dette er spennende og viktig. Her er det mange små, og noen større firma, som samarbeider og presenterer seg. Denne bygg- og anleggsgruppen har dannet et interimstyre for å få til et tettere samarbeid mellom aktørene, sier Torbjørn Berg Strømstad.

Den tidligere Merut-sjefen jobber nå i næringsavdelingen i Stjørdal kommune, men skal følge opp et par prosjekt utover høsten hjemme i Meråker. Det ene av disse er bygg- og anleggssamarbeidet.

– Disse aktørene viser at vi samlet sett kan tilby alt av tjenester. Samtidig er det viktig for bransjen å vise seg fram for de unge meråkerbyggene. Det handler om rekruttering av framtidige fagarbeidere, og da må bygdas egne skoleelever også se at det finnes muligheter innenfor ulike bransjer også her i bygda, sier Berg Strømstad.

Martnasstemning

Det blir rekordmange stands, totalt 76 påmeldte, og det blir god martnasstemning på alle mulige måter i og ved hallene ved Arena Meråker hele helga. Selvsagt blir det underholdning i løpet av dagene, det blir storstilt kafeteria-opplegg og det blir masse aktiviteter. Gravemaskinsimulator, muligheter til å kjøre T-Ford, spikerkonkurranse og masse annet frister arrangørene med. Og ikke minst blir det tradisjonen tro en grenseløs fest på lørdagskvelden, der hele dalførets countrystjerner i Harlekin står på scenen.

Les forrige sak:
|||
Hundrevis av seniorer på blues

De store blueskonsertene tar til fredag kveld, men allerede på dagtid […]

Close