-1 °C Stjørdal, NO
28/03/2020

Debatterer kulturhus

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

-Er det nye hus som skal sikre framtida i norsk kulturliv, spør Norsk kulturråd når de inviterer til debattmøte i Oslo 13. mai. Bakgrunnen er at det både i Fredrikstad, Kristiansand, Stjørdal, Kristiansund, Notodden og over hele landet planlegges og bygges nye kulturhus. Etter litteraturhussuksessen i Oslo er det planer om å åpne litteraturhus i Bergen, Odda og Tromsø.


SN vippskampanje 1 mobil artikkel

-Nye hus er vel og bra, men hva skal vi fylle husa med? Hva skjer med biblioteka og dei ”gamle” kulturarenaene når nye hus er på plass? Kven skal kulturhuset vere til for?

  • Hva er gode og relevante formidlingsarenaer, og hvilke faglige grunner finnes for å utvikle nye arenaer?
  • Hvordan påvirker fremveksten av nye kulturhus allerede eksisterende arenaer og arrangører?
  • I hvilken grad er kulturhusene en del av det offentlig rom, og betyr flere kulturhus mer allmenn kultur- og samfunnsdebatt?
  • På hvilken måte bør kunstnere, lokalbefolkning og publikum inkluderes i kulturhusets arbeid, programmering og formidling?
  • Hvilke momenter finnes det i samarbeid og konkurranse mellom litteraturhus og bibliotek,  og finnes det muligheter for å håndtere begge typer formidlingsarenaer?

Disse spørsmålene skal inviterte representantar frå eksisterende og planlagte kultur- og litteraturhus, offentlige og private finansieringskilder, bibliotekeiere og  kulturaktører prøve å finne svar på under debatten.

Seminaret er fulltegnet.

Les forrige sak:
109 i statsborger-seremoni

  8.mai arrangeres statsborgerseremoni i Erkebispegården 8. mai. Utenom fra Trondheim […]

Close