-9 °C Stjørdal, NO
25/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 04

– Del din sang med oss

Alle onsdager i mars måned blir det sangverksted i regi av Stjørdal Musikkråd

- SYNG MED OSS: Første onsdag i mars måned starter et sangverksted opp med øvelser på Halsen ungdomsskole. instruktør på verkstedet Astrid Vikaune, og leder i Stjørdal musikkråd Lise Venæs Viken, ønsker velkommen både til allsang og nyttig veiledning innen sang. – SYNG MED OSS: Første onsdag i mars måned starter et sangverksted opp med øvelser på Halsen ungdomsskole. instruktør på verkstedet Astrid Vikaune, og leder i Stjørdal musikkråd Lise Venæs Viken, ønsker velkommen både til allsang og nyttig veiledning innen sang.

Nå starter Stjørdal Musikkråd opp sitt sangverksted der du kan få både veiledning og sangdeltakelse sammen med andre.

Alle onsdager i mars måned blir det sangverksted i regi av Stjørdal Musikkråd, inkludert første onsdag i april. Her er deltakelsen åpen for både ungdom og voksen av begge kjønn. Målet er å bli bedre kjent med sin egen sangstemme. Verkstedets mål på sikt er blant annet «å samle sangstemmer» til felles sang og allsang under verkstedet. Instruktør og ansvarlig for sangreisen er Astrid Vikaune. Hun har mange års erfaring både som dirigent i kor og med egen sangutøvelse.

– Vi vet det er mange som liker å synge og gjerne skulle delt sin sang med flere. Kanskje er det ønskelig med noe sangpedagogisk veiledning også. Nå er sjansen god for å kunne bli med på en slik sangreise, sier Astrid Vikaune. Leder i Stjørdal musikkråd Lise Venæs Viken, har funnet egnede øvingslokaler inne på Halsen ungdomsskole. Her møter deltakerne til ferdige noteark med tekster som er lette å fremføre.

Ingen krav til å kunne noter

– Må man kunne noter for å delta i det felles sangverkstedet?

– Det er ingen krav til å kunne noter. Vi prøver oss på fremføring av enkle og kjente sanger. Her handler det i starten om å teste ut egen sangstemme, enten man er sopran, bass eller alt. Et av målene er også oppnåelse av gode felles opplevelser sammen med andre med sangen som fundament. Vi vet av erfaring at allsang og korsang gir positive effekter i form av fellesskap og samhandling mot felles mål, sier Lise Venæs Viken og Astrid Vikaune.

– Sang er bra for helsa

De to som nå drar i gang sangverkstedet, legger også vekt på de positive helseeffektene utøvelse av sang har generelt.

– Forskning viser at sang er bra for helsa. Her handler det mye om riktig pusteteknikk, balansert fremføring som ivaretar stemmebånd og ikke minst tonefall og lydnivå på sangen. Mange husker nok felles fremføring av sang i skolen. Vi synes også skolene bør være flinke til å bruke sang sett i lys av de positive effektene dette har for den viktige fellesskapsfølelsen. Det finnes flere flinke kor i denne regionen der deltakelse er mulig, samtidig vet vi at mange kun synger innenfor husets fire vegger, på badet eller i bilen. Nå håper vi å få flere med på verkstedet som kun synger alene, sier Lise Venæs Viken og Astrid Vikaune. Kasserer i musikkrådet Berit Nysæther, mottar gjerne påmelding til sangverkstedet på telefon 982 53 138.

– Sangglede, felles erfaringer og sosialt lag med sang er stikkord når vi arrangerer dette sangverkstedet, sier de to Lise og Astrid. Deltakere setter av tiden fra 19-21 onsdagene i mars måned med oppstart 4. mars. Alt du trenger å ha med i starten er litt humør og din egen sangstemme. Stjørdal musikkråd håper på god deltakelse, sier Lise Venæs Viken og instruktør på verkstedet Astrid Vikaune.

Les forrige sak:
ÅPNING 12. MARS: - I dag onsdag 12. februar er det bare en måned igjen til åpningen som finner sted med gode tilbud om nøyaktig en måned nærmere bestemt torsdag 12. mars. Vi gleder oss, sier daglig leder Morten Benjaminsen som forventningsfullt ser fram til den videre utvikling for Obs Bygg Stjørdal.
Gigantbutikken åpner om en måned

Obs Bygg Stjørdal åpner sitt nybygg torsdag 12. mars

Close