2 °C Stjørdal, NO
17/10/2021

XC60
XC90
Header-Bingo-uten dato
XC40

Deler ut en kvart million. Her ser du hvem som er med i kampen om pengene

Hegra Sparebank skal dele ut en kvart million til ideelle lag og organisasjoner i Dalføret, der 25 kandidater fra både Meråker og Stjørdal er med i kampen. Nå er det opp til befolkningen å stemme frem sine ti favoritter, som kan stikke av med 25 000 kroner hver. Bankens representanter for prosjektet er banksjef Arne Martin Laukvik (t.v.), Kari Løkholm og André Buseth Wigum (t.h.).

Ansatte i Hegra Sparebank har valgt ut 25 kandidater som er med i kampen om 25.000 kroner hver. Fra fredag av kan du stemme frem din favoritt.

– Mange lag og foreninger har vært hardt rammet under pandemien, og vi vet at aktivitet skaper aktivitet. Det er med hjerte for dalføret vi i Hegra Sparebank bidrar med 250.000 kroner for å sette i gang aktiviteten igjen, sier banksjef Arne Martin Laukvik.

Laukvik er representant for prosjektet sammen med André Buseth Wigum og Kari Løkholm.

Hegra Sparebank deler nå ut 250.000 av overskuddet til ideelle lag og foreninger. Hver enkelt av de 25 ansatte i banken har selv valgt ut og nominert en kandidat som de ønsker skal være med i kampen om midlene.

Fra fredag 15. oktober åpner nettsiden opp for å gi stemmer, og de 10 kandidatene som har hanket inn flest stemmer innen 24. oktober, stikker av med 25.000 kroner hver.

Vil utgjøre en forskjell

Laukvik forteller at kandidatene som er plukket ut kommer fra Stjørdal og Meråker, og de har valgt å gå ut bredt når de gjelder hvilke lag og foreninger som har blitt nominert.

– Vi går ikke for å sponse toppen; vi skal være med og støtte breddeaktiviteten i dalføret. Vi prioriterer barn, der vi kan skape aktivitet. Nå skal vi hjelpe dem som i 18 måneder har hatt svært begrensede muligheter. Vi tror det betyr noe, og vil utgjøre en forskjell, forklarer Laukvik.

På listen finner vi kandidater innen både idrett, paraidrett, korps, musikk, friluftsliv, hjelpekorps og kulturformidling.

I tillegg til andre støttemidler

Ideen om å skape engasjement for lokale lag og foreninger da samfunnet ble åpnet igjen, dukket opp allerede i sommer. Det er bankens overskudd som blir brukt til kampanjen.

Fra før av støtter Hegra Sparebank 36 kandidater med omtrentlig 800.000 i året. Den kvarte millionen kommer i tillegg til de vanlige sponsor-, gave- og prosjektmidlene.

– Vi har lokal forankring, og overskuddet er skapt lokalt. Det er derfor viktig for å gi tilbake lokalt, understreker Laukvik.

De opplyser at under pandemien stoppet de aldri å dele ut støtte til sine samarbeidspartnere. I tillegg velger de å gå inn i treårskontrakter med mange, da de ønsker at lagene skal bruke tiden på å skape aktivitet – fremfor å jakte midler.

Disse er nominert

– Dette er for å skape engasjement igjen. Vi har ligget i brakk og trenger en skikkelig kickstart, sier ansvarlig for lag og foreninger, Kari Løkholm.

Dette er kandidatene bankens ansatte har nominert, og nå er det opp til innbyggerne i dalføret å avgjøre hvem som skal stikke av med 25.000 kroner hver:

FIRE Stjørdal

Forra IL skigruppa

Fram IL fotball

Halsen Musikkforening

Hegra Festnings venner

Hegra IL fotball

Hegra IL håndball

Hell Motorsportklubb, motocross

IL Varden fotball

Kjentmann

Lånke idrettsskole

Meråker Events

Meråker Skiskytterklubb

Metalldetektorbrødrene

Remyra IL

Røde kors Stjørdal

SJFF

Skatval allidrett

Skatval Skilag

Skjelstadmark IL

Stjørdal Kunstforening

Stjørdal Paraidrettslag

Stjørdals-Blink fotball veteranklubb

Stjørdals-Blink sykkel

Tangmoen IL

Avstemmingen er åpen mellom 15. og 24. oktober, og kan gjøres her. Under hver kandidat er det lagt ved en kort beskrivelse om laget eller foreningens aktiviteter, og det er kun mulig å avgi en stemme per kandidat.

 

Les forrige sak:
Stjørdal rådhus. Foto: Anders Berg
Truet med å møte opp på døren til ansatt: – Vi ser svært alvorlig på slike saker

Close