6 °C Stjørdal, NO
26/05/2019

Deltar i teaterduell

Malvik og Hommelvik menigheter med egen oppsetning. Foto; DENUNGESCENEN.NO

 

 

 

 

 

Coop Storlien artikkelnivå

 

 

 

 

 

 

 

Malvik og Hommelvik menigheter er blant syv ungdomsteatergrupper fra Trondheimsområdet som deltar i teaterduell denne helga. Det er Trøndelag Teater i samarbeid med Teaterhuset Avant Garden som ønsker gruppene i alderen 13 – 19 år velkommen til ”Den Unge Scenen” – DUS. Disse vil framføre sine forestillinger på Trøndelag Teater i helga.

 

Ane’s ANGELS hos Malvik og Hommelvik menigheter ble dannet for å spille ”Om du kunne” av Nina Eriksdatter i DUS 2010/2011. Dette er en ren jentegruppe. 7 av 8 er konfirmanter. Jentene spiller gutter og noen av skuespillerne har flere forskjellige roller gjennom stykket. Instruktør er Ane Myhrvold.

 

Det er 14 teaterinstitusjoner i hele 13 fylker som danner et nettverk som utvikler og fremmer ungdomsteater i Norge. DUS bestiller og utvikler sceniske tekster skrevet for ungdom, og som fremføres av ungdom. Målet er å stimulere produksjonen av ungdomsteater. Årets forfattere er Carl Frode Tiller, Knut Nærum, Nina Eriksdatter, Jesper Halle, Vigdis Hjorth og Maria Tryti Vennerød. En vinner fra hver region stiller til nasjonal festival på Det Norske Teatret 28. – 30. april 2011. Ideen og modellen for DUS har sitt opphav i det engelske ”Connections” som ble etablert i 1994. I England har Connctions sin base ved Royal National Theatre i London. Internasjonalt har det vært modeller av Connections i USA, Finland og Tyskland, og nå er det Connections blant annet i England, Italia, Portugal, Brasil og Island. DUS er med på å videreutvikle dette internasjonale nettverket, som åpner for spennende utvekslingsmuligheter.  DUS var i hovedsak finansiert av Norsk Kulturråd i første og andre runde. I 2007 kom prosjektet inn på Statsbudsjettet.

Les forrige sak:
Gulf-ulykken på Hell

                      […]

Close