3 °C Stjørdal, NO
02/12/2020

Den deilige dagen derpå

Familiens snap-konto fikk kjørt seg

SJEFEN ER HANS STØRSTE FAN: Storesøster Astrid Eide er en stor fan av Karl Martin Rolstad, men hun er også lillebrorens sjef på Fosslia skoles SFO.

Karl Martin Rolstad (19) fikk sitt definitive gjennombrudd på fotballbanen mandag kveld. Ikke rart at storesøster og resten av familie-fanklubben er stolt.

Storesøster Astrid Eide innrømmer at det tar på å se kampene som broren Karl Martin Rolstad spiller for Stjørdals-Blink.

– Det er tussig, og jeg blir bekymret når han løper så mye opp og ned. Jeg er redd han blir for sliten, sier hun.
Eide, som var med i Farmen på TV2 i 2007, heier ivrig når broren er på banen. Da han avgjorde 5-4-matchen mot Sandnes Ulf mandag kveld, ble det imidlertid i meste laget. For det var Rolstads forarbeid til selvmålet etter 73 minutter som sørget for at Stjørdals-Blink nok en gang kunne innkassere tre poeng.
– Jeg begynte nesten å gråte, innrømmer hun

– Kjempestolte

Etter kampen gikk familiens snap-konto varm.
– Den kontoen var det god aktivitet på. Vi er kjempestolte av ham, sier Eide, som på dagtid er lillebrors sjef ved Fosslia skole.

LES OGSÅ: Ble kronet med seier etter fantastisk opphenting

Likevel er det et tema familiemedlemmene ikke blir enige om. Hvem er det «Karli» egentlig slekter på?
– Det er litt vanskelig å få til dette med søsteren da, men jeg prøver å jobbe litt med det. Egentlig er det jeg som skal ha æren, sier den tidligere fotballspilleren, og ler godt.

Gir en god følelse

Lillebror rister litt på hodet når han hører storesøster legge ut, men dagen derpå er ikke som alle andre tirsdager. Opplevelsen fra flomlyskampen i Sandskogan kvelden før sitter i.
– Det var helt vilt, og vanskelig å beskrive. Samtidig gir det meg en god følelse å vite at jeg var med på å påvirke kampen. At vi greide å snu kampen tre ganger etter å ha ligget to mål bak, viser at vi i Stjørdals-Blink aldri gir opp, sier han.
19-åringens fremganger med lærkula er spesiell. I sommer ble han tatt opp i A-stallen, og seks ganger har han fått spille fra start. Rolstad, som er flasket opp i klubben, har fått mye tillit av trener Roar Vikvang. Det har betydd mye.
– Da jeg ble tatt opp bestemte jeg meg for å jobbe hardt, og så håpet jeg på noen innhopp utover høsten. Tilliten jeg har fått av Roar føles veldig god for meg, sier han.

Kan bli kvalikspill

Nå ligger Rolstad & co på 7. plass på tabellen med 22 poeng, kun ett bak Lillestrøm som har et budsjett som mange ganger større enn Blinks. Lillestrøm innehar i dag den siste kvalifiseringsplassen som gir sjansen for å spille om opprykk til eliteserien. Samtidig er det bare åtte poeng ned til nedrykkslagene.
– Det viser bare hvor tullete Obos-ligaen er. Alle kan slå alle, og det er ikke langt fra topp til bunn. Hvis vi leverer en like god andre halvdel av sesongen som den første og får ordnet opp bakover, er det ikke umulig at vi kan greie en kvalifiseringsplass, sier backen.
Allerede på mandag står nok en storhet på andre siden av banehalvdelen.
– Sogndal borte blir tøft. De presterer i hver eneste kamp, men vi greide uavgjort mot dem i første kamp.

Trives på skolen

På Fosslia skole blir det mye fotballprat, både med de ansatte med storesøster i spissen og ikke minst blant elevene. Skal vi tro Rolstad er det ikke bare Messi og Liverpool det går i.
– Jeg jobber her som tilkallingshjelp på SFO hvor Astrid er sjef. Jeg trives veldig godt som assistent, og det er ikke noe problem å kombinere litt jobbing med fotball. Jeg får et godt innblikk i hvordan en skole fungerer, og det er også artig å komme hit å snakke fotball både med voksne og barn. Mange av barna sier de har Stjørdals-Blink som favorittklubb, sier han.
– Karl Martin har en høy stjerne, og han har måttet skrive autografer i klasserommene, smetter Astrid Eide inn.
Jobben som assistent ved Fosslia skole gir mersmak, og Rolstad er ikke fremmed for tanken om å velge læreryrket den dagen den tidsbegrensete fotballkarrieren er over.
– Å være lærer eller barne- og ungdomsarbeider er noe jeg kan tenke meg, sier han.

Les forrige sak:
JUBILERER: Bjørnar Lien og Sonja Hagen feirer 35 år med Duetten torsdag 17. september. Neste år blir butikken å finne i dobbelt så store lokaler på Sjøsiden.
35-åring på flyttefot

Duetten AS i Kjøpmannsgata 38 flytter til Sjøsiden neste år

Close