15 °C Stjørdal, NO
06/04/2020

Den fineste plena

Tore Grunnan og Tore Rømuld ved en robotgressklipper som betyr et helt annen vedlikehold av plena.
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

 

– Med robotgressklippere får du den fineste plena, sier Tore Grunnan hos Hagia Grunnan.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Rett etter år 2000 begynte slike klippere å komme på markedet, men det tok fortsatt noen år før publikum fattet interessen for det nye tilbudet. Nå begynner det imidlertid å ta av. Det har en sammenheng med produktutvikling og pris. I dag forhandler vi Viking robotklippere med priser som starter fra 12.000 kr, sier Grunnan.

– Hvordan opererer du en robotklipper?
– Det må legges i tråd i ytterkant av plena for å markere begrensningene. Robotklipperen holder seg innenfor de opptrukne grensene. Fra Hagia Grunnan er vi behjelpelig med å legge ned tråden. Vi forhandler modeller som klipper plenen helautomatisk med klippebredde på 53 cm. De registrerer og styrer unna hindringer som blomsterbed, busker og murer.

– Hvor godt kjenner dere produktet?
– Vi har etter hvert solid erfaring. Det skyldes at alle selgere i butikken har en slik maskin. Det er lenge siden vi har klippet gress manuelt, ler Tore Grunnan.

Programmering
Robotklipperen kan programmeres for start når kunden ønsker det. Du kan være bortreist enten på hurtigruta utenfor Finnmarkskysten og speide opp på Nordkapp eller finne fram til Middelhavets strender. Robotgressklipperen jobber på bestilling samme hvor du er. Ønsker du å komme hjem til nyklippet plen, sørger klipperen for det så lenge du bestiller.

– Hvordan er det med kvaliteten på jobben som blir gjort?
– Den store forskjellen i forhold til andre klippere er at plena kan slås mye oftere. Med vanlig manuell klipper går det fort ei uke mellom hver gang du orker å klippe gresset. Det er de færreste som klipper gresset med kortere intervall. Men Robotgressklipperen bryr seg ingen ting om når plena sist ble klippet. Dersom du skulle ønske klipping hver andre dag, ja, da sørger klipperen for det.

Bioklipt gress
På det viset får du kort, avklipt gress. Da snakker vi om bioklipt gress. Det betyr kort og godt at gresset blir liggende igjen på bakken og forsvinner ned i grunnen. Det kan skje fordi gressavklippet er så kort. Det er en fordel at dette avklippet går tilbake til jord på selve plena.

Vanligvis blir jo gress samlet og kjørt bort. Dermed tappes plena for næring. Med robotgressklipperen derimot holder plena seg friskere og grønnere til glede for hageeieren, sier Tore Grunnan som ser et betydelig marked for dette produktet.

– Hvordan har tida vært etter at Hagia Grunnan flyttet inn i nytt bygg ved innkjøringen til Stjørdal østfra høsten 2007?
– For oss har det først og fremst betydd mer plass med flere produkter og flere fornøyde kunder. Det er viktig for oss som fortsatt er de vi alltid har vært. Og vi opplever at våre kunder har det samme forholdet til oss som de alltid har hatt, sier Tore Grunnan og presiserer: 

Faghandel med fornøyde kunder
– Det er viktig å ha det artig på jobb for oss som går her daglig, Samtidig er vi ambisiøse og skal være de beste på det vi holder på med. Vi er en faghandel med stor kunnskap som vi skal dele med våre kunder. Vi har et verksted og delelager som vi kan være stolte av. Hagia Grunnan skal ha fornøyde kunder fordi de kommer tilbake.

Eget verksted
Det er viktig for Hagia Grunnan å selge produkter av god kvalitet. Og det skal være varer som det kan skaffes deler til. Vi ser det som en selvfølge at varen/produktet skal kunne repareres i ettertid. Hos oss skal du få hurtig og profesjonell hjelp med reparasjon der du kjøpte produktet hvis det skulle være behov for det.

Derfor driver vi vårt eget verksted. Her har vi blant annet innvendig vaskehall, løfteutstyr og innendørs testrom for motorer. Ofte kan reparasjoner ordnes på dagen. Vi henter gjerne produktet hjemme hos deg. Når varen er ferdig reparert, bringer vi den tilbake, sier Grunnan.

Hagia-kjeden
Vi finner oss godt til rette i Hagia-kjeden der vi eier 20 %. Det er en ung kjede innen hage-, skogs-, og industriverktøy med over 20 medlemmer fra Stavanger til Stjørdal. Kjeden har som målsetting å være den ”råeste” utstyrskjeden i markedet. Merkenavn med høy kvalitet og riktige markedspriser kjennetegner kjedens utvalg av produkter, sier Tore Grunnan som nå sammen med sine medarbeidere gleder seg til å forhandle sommerens produkter.

Les forrige sak:
Representanter fra Frivillighetssentralene i Nord-Trøndelag synes turen til Norges høyeste fjell bokstavelig talt er et topp mål å sette seg. Fra venstre: Marthe Hagen, Ane Martine Harsfjord (Namsos). Åse Saltvik (Levanger). Anne Olava Holm (Stj.friv.sentral). Marita N.Gustad (Verdal). Berit K. Sevatdal (Røros). Fida Afif ( Stj. friv.sentral) Kjersti Vist Heide( Stj.friv sentral) Pål A.Winsnes (Trondheim) og Liv Inger Schnell (Stj. Friv sentral).
Bli med til Galdhøpiggen

  Røde Kors og Frivillighetssentralen i Stjørdal skal bestige landets høyeste […]

Close