15 °C Stjørdal, NO
22/05/2019

Den lange veien til lappen

 

Når gutter og jenter kommer i alderen 18 år, ønsker de aller fleste å ta førerkort for kjøretøy klasse B, eller «lappen» som den kalles på folkemunne. Det er verken lett eller billig for en ungdom og kjøre opp til bil.

Veien til fører- kortet starter med et trafikalt grunnkurs, dette kurset tar man ved en trafikkskole. For å kunne ta trafikalt grunnkurs må du ha fylt 15 år, dette kurset må man ha for å kunne øvelseskjøre når man er fylt 16 år. Når man er ferdig med trinn en, går man over til trinn to som omhandler grunnleggende opplæring, som å mestre bilen. Etter trinn to går man over til trinn tre, denne delen handler om å kunne rette oppmerksomheten sin fra bilen til trafikken rundt seg. I denne delen er den tidligere «glattkjøringen» obligatorisk og kalles sikkerhetskurs på bane. Når kjørelæreren synes at du mestrer trinn 3, går du over til trinn fire og avsluttende med førerprøven. Trinn fire har et sikkerhetskurs på veg og eleven skal på dette trinnet være tilnærmet selvstendig i trafikken.

Å velge trafikkskole
Når en ungdom med dårlig økonomi skal ta oppkjøring, er det krevende å skulle betale alle kjøretimene. På Stjørdal er ungdommer så heldige og har muligheten til å søke trafikkopplæring hos HiNT. Hoss HiNT har du en grundig oppføling, der du har teoretisk og praktisk opplæring på cirka to år. Dette er et billig alternativ der du får en grundig opplæring.

– Jeg vil tro at hovedårsaken til at Høy Puls trekker så mange ungdommer, er at vi tilbyr et såkalt intensivkurs. Da går vi gjennom alt sammen raskt på et kurs på 14 dager, og eleven blir ferdig med det obligatoriske på denne tiden, sier Øyvind Berggren, kjøreskolelærer ved Høy Puls Trafikkskole på Stjørdal.

Coop Storlien artikkelnivå

På Stjørdal finnes det mange trafikkskoler, og konkur- ransen blir stor. Prisene blir presset slik at man kom- mer på et forholdsvis gun- stig prisnivå i forhold til det man møter ellers i landet, og prislappen kommer deretter.

Les forrige sak:
Fra Langvassdalen-Ruffedalen naturreservat. En av disse furuene ble målt til å være omtrent 500 år. Foto: Jon T. Klepsland.
Skogområder vernet

Kongen i statsråd vedtok i februar å verne 21 skogområder i […]

Close