15 °C Stjørdal, NO
25/08/2019

Den minste kommunen mistet flest innbyggere

Malvik hadde størst vekst – Tydal størst nedgang

Tydal er Værnesregionens minste kommune, og også den kommunen med størst nedgang i antall innbyggere i løpet av fjoråret.

Tre av Værnesregionen-kommunen fikk flere innbyggere og tre kommuner ble færre i løpet av fjoråret. Aller hardest gikk det ut over regionens minste kommune.

Med en lav befolkningsvekst i Stjørdal ble det «bare» 80 flere innbyggere i Værnesregionens seks kommuner i løpet av fjoråret. Størst folkevekst var det i Malvik, som økte med 82 innbyggere og er nå 14.040 innbyggere. Stjørdal hadde en folkeøkning på 64, noe som gjør at regionens største kommmune, og Trøndelags nest største, nå har 24.028 innbyggere.

Halvparten av Værnesregion-kommunene hadde vekst i folketallet i fjor, og den tredje med pluss var Frosta som ble 16 flere og er 2.632 innbyggere.

Det ble fem færre selbygger i løpet av fjoråret slik at de ved siste årsskifte var 4.088, mens Meråker ble 37 færre. I Fonnfjellbygda bor det nå 2.432 innbyggere, mens regionens minste kommune hadde den største nedgangen i antall innbyggere i fjor. Tydals innbyggertall gikk ned med 40 til 794 ved siste årsskifte.

Les forrige sak:
PÅ BONDEJAKT: Jannicke Larsen ønsker at 9. klassingene skal få muligheten til å ha sin arbeidsuke hos en gårdbruker. Nå trenger hun bønder som har lyst å vise fram næringen sin til ungdommene.
Vil ha skoleelever ut i gårdsarbeid

- Dette kan være viktig for rekrutteringen til næringen

Close