-6 °C Stjørdal, NO
02/12/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-uten dato

Den nye butikken har blitt godt mottatt: – Det er spennende

Mari Axelsen selger blant annet leker i den nye butikken i Frostasenteret. - Butikken har blitt godt mottatt, sier hun. Mari Axelsen selger blant annet leker i den nye butikken i Frostasenteret. – Butikken har blitt godt mottatt, sier hun.

De drev bruktbutikk i lokaler hvor det tidligere var dagligvarebutikk. Nå har de leid et hjørne i Frostasenteret. De skal selge klær og leker til barn, og litt forskjellig.

– Den nye butikken vår har blitt veldig godt mottatt. Det er spennende å starte noe nytt. Men det er en stor overgang fra å selge brukte gjenstander i et stort, romslig lokale i Frøken Axelsen. Nå kan vi invitere alle til Kompis. Vår nye, lille, men innholdsrike spesialbutikk, sier Mari Axelsen.

Sammen med Stein Hønnås har hun sporet opp og satt sammen et variert vareutvalg.

– Vi vil at vår butikk skal få mange venner som vil handle. Derfor har vi kalt den Kompis. Tilbudet er å bli venn med butikken som kan forsyne barn og voksne. Nå kan alle stikke innom i stedet for å handle på nettet, sier Axelsen.

– Jeg har tro på at mange vil se og kjenne på det de skal kjøpe til barn eller barnebarn. Å finne riktig størrelse kan en best ved å prøve et plagg, legger hun til.

- Her kan en se og prøve klærne, sier Mari Axelsen.
– Her kan en se og prøve klærne, sier Mari Axelsen.
Klær til årstidene

Minstemann i familien går i barnehage. Det vil si at paret selv har god kunnskap om klær til de yngste anno 2021. De litt eldre barna deres har også mye de kan bidra med.

– I butikken vil vi selge klær som brukes året rundt samt sesongklær til barn. Regnklær, heldresser, luer, votter og klær til alle anledninger er blant det vi vil tilby, sier Axelsen.

Koronapandemien har ført til lange leveringstider på flere varer. Dette har paret bak den nye butikken på Frosta også fått erfare.

– Vi har fått svar fra noen få leverandører at de gjerne vil levere til oss, men at de på grunn av lang leveringstid fra produsenter i Kina ikke har fått til Norge det vi vil kjøpe inn for å tilby kundene våre på Frosta, forteller hun.

- Det er spennende å starte ny butikk, sier Mari Axelsen.
– Det er spennende å starte ny butikk, sier Mari Axelsen.
Farvel til gamle ting

– Det er fysisk mye lettere å drive en butikk som vår nye enn en bruktbutikk, sier Svein Hønnås.

De to vil huske bruktbutikken de drev med mye til salgs fra kopper og kar til møbler. Spesielt hvis en kunde ville kjøpe noe som sto omgitt av mye å flytte på.

I bruktbutikken var renhold en sentral oppgave. Før utlegging til salgs var det nødvendig å sørge for at hver enkelt gjenstand var ren, for det var slett ikke alltid tilfelle med det som ble levert inn. Kanskje hadde noen «glemt» matrester i en kasserolle, eller på en tallerken.

Fra nå vil det bli kun nye varer. De fleste myke og lette, og helt rene ved ankomst.

Fra stor plass til hjørne

Mens bruktbutikken var romslig med en populær kaffekrok har den nye få kvadratmeter.

– Men beliggenheten er perfekt med polutsalg og matbutikk som to av naboene våre, sier Axelsen og fortsetter:

– Nå kan frostingene og tilreisende få kjøpt varer de frem til vi startet 1. oktober ikke fikk tak i på Frosta.

– Det er spennende å satse på å selge kun nye varer. Starten har vært meget lovende, og vi skal stå på for å tilby klær, leker, gammeldagse drops, litt interiørvarer og enda mer, sier Axelsen bak disken i Kompis.

Les forrige sak:
Morten Harper (SV) spurte under torsdagens kommunestyremøte om hvordan Stjørdal har tenkt å opptre som ansvarlig eier nå som kommunen eier Trønderenergi, og fikk svar av ordføreren. Men Harper ble ikke tilfreds.
Ordføreren måtte svare på spørsmål om vindkraft

Close