6 °C Stjørdal, NO
19/02/2019

Den rotfaste husbygger

Marita Hilmo Aasen og Heidi Kulseth hos Selbuhus viser en innredet stue i hustypen Bergstaden.


Stjørdals-Nytt la turen til Selbuhus få dager før “Åpen dag”- arrangementet fredag og lørdag 19. og 20. august.  Sammen med daglig leder Mikal Langseth, fikk vi oppleve produksjonen som stadig resulterer i at nye moderne hus triller ut av husfabrikken ved Selbusjøen. Produksjonshallene har kappelinje og monteringslinje der ferdige seksjoner til kundenes drømmehus produseres. Noe av eldre bygningsmasse som utgjør rundt 4.500 kvadratmeter er oppgradert med blant annet varmtvann-varmepanel som gir strålevarme fra tak. Et nytt biovarmeanlegg basert på treflis er på plass med kapasitet på 350 KWh.  I 2010 ble en ny monteringshall oppført på ytterligere 4000 kvadratmeter over tre plan.

 

–  Vi har nå en langt mer moderne og fremtidsretta produksjonslinje på plass etter investeringene på 25 millioner i nye bygg, sier Mikal Langseth, og viser oss hvordan seksjonene blir til med reisverk, riktig takvinkel og bruk av K-bjelker til etasjeskillere og dragere. Tømrer Aleksander Fuglstad er denne dagen i ferd med å ferdigstille en takseksjon og spikrer fast de siste ytterpaneler rundt vinduene, så trilles seksjonen videre inn hallen.

 

–  Vi beregner effektiv produksjon i fabrikk på 20 dager. Montering ute på tomt kan ta fire uker, sier daglig leder Mikal Langseth, og vet at Selbuhus er blant de raskeste leverandører i landet når det er snakk om seksjonshus bygget under tak.

 

Ferdig til innflytting

Det er ikke bare vegger, gulv og tak som leveres fra Selbuhus når kundene bestiller sine drømmehus til sin nye tomt et sted i landet.

 

– Vi leverer komplette hus ferdig til innflytting hvis vi inkluderer bygningskropp i dette. Bad, toalett, vaskerom, ventilasjon, kjøkken med innredninger og ferdig stue med valgfri antall soverom ut fra behov kan vi levere kunden. Med egne rørleggere og flisleggere ferdigstiller vi huset inne under tak, presiserer Mikal Langseth. 18 grunnmodeller tilbyr Selbuhus, og da har kunden stor valgfrihet for egne løsninger. Vi betrakter utstillingshuset Bergstaden som er oppført mot Rv 705. Her viser salgssjef Heidi Kulseth og teknisk sjef Marita Hilmo Aasen oss rundt i en ferdig stylet utgave av et Selbuhus. På åpen dag fikk mange nye og positivt overraskende inntrykk av “nye Selbuhus” etter utvidelsene. For de på husjakt er det også nyttig å avlegge husprodusenten på Granby et eller flere besøk.


Her viser Mikal Langseth noen av de tidligere modellene som husfabrikken har utviklet.Les forrige sak:
Rydding av bekker

  Det er viktig at dette blir gjordt nå så sjøøretten […]

Close