16 °C Stjørdal, NO
23/05/2019

Den store hagedagen

 

Mer enn 400 hageeiere over hele landet vil åpne hagen sin for alle som vil komme og se. Hageselskapet, som står bak arrangementet «1000 åpne hager», håper at riktig mange begir seg ut på hagevandring denne dagen.

 

– Hageselskapet er glad for at så mange hageeiere vil åpne hageporten sin og dele sine erfaringer og sin kunnskap med andre, sier direktør i Det norske hageselskap, Tove Berg.

 

Coop Storlien artikkelnivå

– Det er ingen fasit på hvordan en hage skal se ut. Vårt mål er å vise et så bredt spekter som mulig, sier Berg.

 

I forbindelse med «1000 åpne hager» vil også mange parker, botaniske hager, kolonihager, museumshager og hager ved skoleanlegg og helseinstitusjoner være åpne. De fleste hagene, både private og offentlige, vil være åpne fra kl. 12.00 til kl. 17.00.

 

Åpne hager i regionen
Storflor Nordre i Flora er en allsidig hage i stadig endring og under opparbeidelse. Hagen har to dammer, en liten bekk og flere sitteplasser. Der er roser, pioner, stauder, frukttrær, urter og grønnsaker i hagen, som også har også drivhus med tomater og litt annet. Søndag er hagen åpen for visitt fra publikum, og eller i sommerhalvåret er hagen åpen fra 13.00 til 15.00.  Gården ligger ved E-14 ca 24 km øst for Stjørdal sentrum. Det er også et variert antikvitets- utsalg på gården, og noe både for hus og hage. Antikvitet- utsalget åpner fra klokka 15.00. Gården har også 5 katter. Mora og de tre barna samt dieseldotten som uten tvil er faren. Kattene ikke så glad i hunder, men vil gjerne ha besøk av publikum.

 

Tusen åpne hager er et prosjekt som arrangeres for første gang i år, og som vil gå i flere år framover. Stjørdal Hagelag regner med at det blir mange flere hager i dalføret som melder seg på neste år slik at hagegleden blir synliggjort enda mer, og spredt til flere personer som ønsker å stelle litt rundt husene, sier Lisbeth Gederaas i hagelaget. Rannveig og Ragnar Arentz i Åsen (Åsen Hagelag) åpner hagen sin denne søndagen. Det gjør også Torgeir Valberg på Frosta (Frosta Hagelag).

 

For mer informasjon:

www.1000apnehager.no

 

Les forrige sak:
UTSOLGT: Alle involverte i musikalen om Carl Halck, kan nå juble for at billettene er utsolgt, knappe fire dager før premieren. Her blir en stor del av aktørene instruert av Rakel Sivertsen (t.h)
Musikalen Carl Halck utsolgt

  Helt fantastisk, sier presseansvarlig Ole Hermann Sveian til S-N lørdag […]

Close