2 °C Stjørdal, NO
08/04/2020

Den største laksen på 14 år

Mats Jönsson landet rugg på 19,5 kilo på Renå-valdet

Mats Jönsson med den største laksen som er dratt opp av Stjørdalselva på 14 år.
Mats Jönsson med den største laksen som er dratt opp av Stjørdalselva på 14 år.

Det er 14 år siden det er tatt en større laks i Stjørdalselva enn den Mats Jönsson dro på land tirsdag ettermiddag. Selvsagt skjedde det på Renå-valdet der Jönsson er lommekjent. Han jobber som utmarkskonsulent i Meraker Brug og har tilbrakt utallige timer både i Stjørdalselva og på Renå-valdet.

Etter 20 minutters intens jobbing fra det nappet til den lå på land kunne Mats Jönsson slå fast at den enda større enn han trodde. Vekta stoppet på 19,5 kilo i følge Laksebørsen.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Det var perfekte forhold, sier storfiskeren til Adressa.no, som dro rett fra sydenferie til Stjørdalselva og etter omtrent ti minutters fiske bet storlaksen på, i følge avisa.

Følg med på Laksebørsen her!

Laksebørsens statistikker viser at det ble tatt en like stor laks for ti år siden. Tyske Willi Angele tok en laks på 19,5 kilo på Hembre-valdet 19. juni i 2009. Jönssons laks er dermed den største siden 21. august 2005. Da landet Tomm Ulsletten en rugg på 20,2 kilo den 21. august i sone 4. Tre år tidligere, den 26. juli i 2002 fikk Trond Kopreitan en laks på 20,1 kilo i Sonoset, men den aller største ble tatt 25. august i 2000. Da fikk svenske Peter Gustin en laks på hele 23,3 kilo i sone 2.

Les forrige sak:
God stemning mellom 15-åringene fra Lånke og Peru etter at de møttes under Storsjöcupen. (Foto: Privat)
«Tøffet seg» mot lag fra Peru

Lånke-gutter og -jente holdt bra følge med langveisfarende i Storsjöcupen

Close