7 °C Stjørdal, NO
27/09/2020

Denne eksotiske skjønnheten stortrives i Stjørdal

Hos Grete Johanne Moe i Stokkanvegen blomstrer for tiden en imponerende bladkaktus

SKJØNNHET: Nydelige, røde blomster fra bladkaktusen av sorten Epiphyllum i vinterhagen hos Grete Johanne og Sverre Moe i Stokkanvegen i Stjørdal. SKJØNNHET: Nydelige, røde blomster fra bladkaktusen av sorten Epiphyllum i vinterhagen hos Grete Johanne og Sverre Moe i Stokkanvegen i Stjørdal.

Når man steller planter er mye av belønningen selve blomstringen, og i Stjørdal blomstrer for tiden en imponerende bladkaktus med vakre, røde blomster.

Hos Grete Johanne og Sverre Moe i Stokkanvegen 20 dyrkes mange typer planter og vekster. Inne i vinterhagen er det også praktisk å dyrke. Her trives både folk og planter sammen. Nå ble det virkelig blomstring fra den storvokste bladkaktusen av arten Epiphyllum i vinterhagen.

– Denne kaktusen fikk jeg som avlegger fra min mor. Den var i starten nokså beskjeden i størrelse og ble plantet sammen med pasjonsblomst i samme krukke. Etter hvert ble kaktusplanten dominerende og ut av potta måtte pasjonsblomsten. Den har blitt lagret i garasje og andre steder, men nå på vårparten i vinterhagen satte blomstringen i gang for fullt, sier Grete Johanne Moe som liker å stelle med mange forskjellige planter. (Artikkelen fortsetter under annonsen)

STORTRIVES: Den har vært lagret i garasje og andre steder, men bladkaktusen trives tydelig i vinterhagen i Stokkanvegen.
STORTRIVES: Den har vært lagret i garasje og andre steder, men bladkaktusen trives tydelig i vinterhagen i Stokkanvegen.

– Hvor mange blomster deler kaktusen med eierne disse dagene?

– Nå har planten over 70 blomsterknopper og de første 15 blomstringene er i gang. Dette er virkelig belønning for arbeidet når man får oppleve dette, sier Grete Johanne som flyttet fra Flora til Stjørdal sentrum for noen år tilbake. Damen med grønne fingre fant det praktisk med leilighet på bakkeplan.

– Jeg liker å arbeide med jord og planter, prøver gjerne ut ulike sorter og synes det er en helt grei plikt med vanning og gjødsling. Så er det ekstra spennende å følge plantenes utvikling som i dette tilfellet med bladkaktusen vår, sier Grete Johanne. Hun og mannen Sverre har for øvrig også en sommerhytte ved Skarnsundet. Der inne i fjorden er det enda flere vekster og planter. Akkurat nå og i ukene fremover nytes synet av de flotte, røde blomstene i vinterhagen.

Les forrige sak:
Har bygd campingplass i sjøkanten

Satser på at åtte langtidscampere vil ha plass her

Close