3 °C Stjørdal, NO
19/10/2020

Denne gjengen er på vei til Kimen

I oktober har Lånkerevyen flere forestillinger i Kimen kulturhus

PÅ VEI TIL KIMEN: Det er ikke lov å komme for sent til øvelsene på Trudvang. Da kan det plutselig skapes et revynummer av forsinkelsen. Det mener aktørene Stian Thyholt og May Kristin Berg på trappa som irettesetter Malin Bremseth og Marthe Nygård med sine rullatorer.  Nå starter salget av billetter til revyen «På avstand». PÅ VEI TIL KIMEN: Det er ikke lov å komme for sent til øvelsene på Trudvang. Da kan det plutselig skapes et revynummer av forsinkelsen. Det mener aktørene Stian Thyholt og May Kristin Berg på trappa som irettesetter Malin Bremseth og Marthe Nygård med sine rullatorer.  Nå starter salget av billetter til revyen «På avstand».

En litt spesiell revyhøst blir det for Lånkerevyen som inntar Kimen og begrenser antall oppsettinger i oktober. Uansett er det en kreativ, livlig og positiv gruppe aktører som nå øver på minst 17 revynummer under temaet «På avstand».

Lånkerevyen kan allerede se tilbake på 14 dager med øvinger på Trudvang når blikket rettes fremover mot Kimen og flere forestillinger i starten av oktober. Erlend Engan og Anne Berit Sivertsen er erfarne aktører som lover mange gode poenger på scenen i Storsalen i Kimen kulturhus.

Topp innsats og kreativitet

– Kreativitet og innsats er på topp under øvelsene her på Trudvang. Tekster til revyen har forfatterne levert i god tid. Som kjent blir revynummer skapt under stadig utvikling når øvelsene pågår, poenger og gode replikker skapes underveis, sier to blide aktører. De vil ikke oppleve at noen kommer for sent til øvelsene.

– Skjer det forsentkomming vanker oppstramming. Først med alvor, så med glede. Kanskje et revynummer skapes av temaet, for hos oss er det stor takhøyde, spøker Anne Berit Sivertsen som etter en pause er tilbake som energisk aktør. Erfaren på scenen er også 45 år gamle May Kristin Berg som siden 1989 har vært med i revyen. Stian Thyholt (27) ble med i LitjLånkerevyen i 2008 og kan vise til roller som «Rødstrømpebuksan» og «Presse», der revyen på Høylandet stakk av med pris for beste scenefremføring.

Korona, statuer og krenking

Lånkerevyen er alltid oppdatert, og tema for årets oppsetting kan prege hverdagen hos mange. Revyen «På avstand» er slett ikke en parodi på korona-pandemien alene, men deler av revyen kan gjenspeile noe av samfunnsendringene. Anne Berit Sivertsen gir oss litt agn ved at statuer ikke alltid får stå i fred, eller at norgesferie ble populært i år. Personvern og tredjepersonkrenking kan også være revytema, ifølge aktørene.

De har tatt publikum med storm tidligere, aktørene Malin Bremseth (30) og Marthe Nygård (26) med sin tolkning av godt voksne damer bak gåstolen. Om de på nytt dukker opp i parykk gjenstår å se. Det er et mindre antall billetter for salg til høstens revy. Salget starter nå på Kimen.no.

– Vi kan ikke fortelle hva de minst 17 numrene består i av hverken i tekst eller figurer sier Erlend Engan og Anne Berit Sivertsen. De to holder kortene tett til brystet. Vi aner konturene av mye latter og morsomme ablegøyer. Helt hundre prosent spikret er ikke datoene for revy, men første helg i oktober er det stor sannsynlighet for at flere forestillinger settes opp i Storsalen i Kimen i regi av Lånkerevyen 2020.

Les forrige sak:
Satte norsk rekord etter 13,5 timer – så sviktet nyrene

- Jeg ønsker å ta vare på helsa, sier ultraløper Jo Inge Norum

Close