-7 °C Stjørdal, NO
05/12/2021

Denne mannen har skumle planer. Vil han klare å gjennomføre dem?

Mester har funnet seg en hjelper, og han skal hjelpe til med å ødelegge julen. Mester har funnet seg en hjelper, og han skal hjelpe til med å ødelegge julen.

Juleeventyret som startet i 2019, skal nok en gang sørge for en spennende og gøyal førjulstid for store og små.

Det jobbes iherdig mot premiereforestillingen til «Juledrømmen», en familieforestilling fylt med spenning og humor som er treffende for både barn og voksne.

For over hundre år siden mistet Mester hele familien sin, og siden har han hatet julen. Han sender ut sine medhjelpere for å ødelegge julekvelden for alle, mens julenissen og gnuffene legger siste hånd på verket lille julaften.

Han har i flere år forsøkt å realisere sin skumle plan, uten å lykkes. I år ligger alt til rette for at han skal klare det, og når Nissen og gnuffene forstår alvoret er det bare en ting de kan gjøre; de må få hjelp av Lisa.

Nye store roller

Det er Attpåte teater som står bak forestillingen, som for første gang så scenelyset i 2019. Den gang solgte de ut to fulle forestillinger i Kimen kulturhus, og nå byr muligheten seg nok en gang den 15. og 16. desember.

 – Vi begynte med skrivingen allerede tre år før første oppsett. Målet er at vi alltid jobber for å utvikle det som skal bli en drømmeforestilling, sier Pål Thyholt og Terje Stamnes som står bak det selvskrevne juleeventyret.

Anne Berit Sivertsen og Terje Stamnes spiller Mester sine onde, klumsete og gøyale hjelpere.
Anne Berit Sivertsen og Terje Stamnes spiller Mester sine onde, klumsete og gøyale hjelpere.

Etter et år med pause grunnet koronapandemien, ser de nå frem til å skape førjulsstemning for store og små. Her har de fått med seg flere kjente fjes som Ninni Kristine Austad som regissør og Jannike Klæbo Nordgård som koreograf.

– Det er mye som har skjedd. Barna har blant annet fått større og mer utfordrende roller, og i tillegg har vi i år fått med oss Christer Nilsen og Anne Berit Sivertsen fra Lånkerevyen. Vi har stor tro på årets forestilling, forklarer de videre.

– Det blir teatermagi

Det er mange som bidrar for at forestillingen skal realiseres. Det er nemlig ikke bare skuespillet som er selvskrevet, alle sanger, melodier og kostymer blir produsert for egen maskin fra flere hold.

På loftet på Skatval samfunnshus sitter blant andre et par damer og syr for harde livet. De eneste kostymene som i år ikke er kjøpt, er Thyholt og Stamnes sine.

– Det er litt av tanken bak, vi ønsker å få til alt selv. Her bidrar alle fra hver sin kant, og det setter vi veldig stor pris på, sier Thyholt.

Gjengen har nå øvd tre ganger i uken siden oktober, og er bedre i rute enn på samme tid i 2019. Det er mye som kreves av en gruppe som er vant til å gå fra sketsj til sketsj i ulike roller, til å skal holde samme maske i halvannen time.

– Det er nok noe som mangler enda, men jeg tror dette vil bli veldig bra. Det vil bli humor, latter, teatermagi og julestemning, forklarer han videre.

Billettsalget er i gang

Hittil er det solgt 350 billetter til forestillingen, og det er førstemann til mølla-prinsippet som gjelder hvis man vil se årets store juleforestilling for aldersgruppen seks år og oppover.

– Jeg husker godt at en mor kom bort etter forestillingen i fjor, og hun hadde vært litt spent på å ta med seksåringene sine. Dette hadde gått veldig fint, og de hadde fulgt med i spenning hele tiden, og det hadde hun også. Det er resultatet vi håper på i år også, sier Stamnes avslutningsvis.

Les forrige sak:
Det var små nisser så langt øyet kunne se på torget torsdag ettermiddag, da barnehager fra hele kommunen markerte den offisielle åpningen av «Endelig jul i Stjørdal».
Nå er folkefesten i gang

Close