12 °C Stjørdal, NO
18/07/2019

– Denne muligheten bør vi bruke for å gjøre en forskjell

AUF-Einarsve med klar melding til partiet sitt

AUF-leder Håkon Einarsve smelte til fra talerstolen under første dag av Arbeiderpartiets landsmøte. AUF-leder Håkon Einarsve smelte til fra talerstolen under første dag av Arbeiderpartiets landsmøte.

Leder i Trøndelag AUF, Håkon Einarsve fra Stjørdal, kjemper på Arbeiderpartiets landsmøte for en mer human asylpolitikk.

I sin tale på landsmøtet torsdag tok 18-åringen et oppgjør med dagens innvandringspolitikk fra Arbeiderpartiet som han mener er for restriktiv.

– Jeg mener Norge må ta en ledende rolle internasjonalt for å fordele verdens flyktninger. Dette klarer vi ved å støtte opp om FNs kvoteflykningsystem og forplikte oss til å ta imot flere flyktninger. Som et av verdens rikeste land har vi mulighet til å hjelpe flere mennesker i nød, denne muligheten bør vi bruke for å gjøre en forskjell i verden, sier Einarsve, som var meget tydelig fra talerstolen.

– I innstillingen fra migrasjonsutvalget står det at vi skal vurdere antallet kvoteflyktninger opp mot det FN foreslår. Selv til Arbeiderpartiet å være så er det verdensrekord i svadaformulering, var Einarsves klare beskjed til partiets landsmøte.

Håkon Einarsve har et ønske om at Arbeiderpartiet skal forplikte seg til å ta imot det antall kvoteflyktninger FNs høykommissær ber Norge om.

– Jeg tror det er stor mulighet til å få gjennomslag på Arbeiderpartiets landsmøte for en mer human flyktningpolitikk siden jeg oppfatter det som et stort ønske fra grasrota at vi skal hjelpe flere. Når FN Ber Norge stille opp noe av det vi er aller best på, nemlig dugnad, ja da stiller vi opp, mener Einarsve.

Coop Storlien artikkelnivå

Les forrige sak:
Lensmann Kjetil Ravlo og ordfører Ivar Vigdenes undertegnet i dag en samarbeidsavtale mellom Værnes lensmannsdistrikt og Stjørdal kommune.
Kommune og politi samarbeider

Signerte samarbeidsavtale i dag

Close