-3 °C Stjørdal, NO
07/03/2021

Maxus-endelig1
Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 10

Denne skolen må være kreativ for å holde elevene motiverte under koronaen

Arrangerer blant annet digitale stevner

Frode Estil og hans kolleger ved Meråker videregående skole har gjort det beste ut av situasjonen. Frode Estil og hans kolleger ved Meråker videregående skole har gjort det beste ut av situasjonen.

Meråker videregående skole fikk noen utfordringer da koronatiltakene førte til at elevene ikke fikk konkurrere som vanlig denne vinteren.

Derfor måtte skolen tenke nytt for å få til konkurranseelementet.

– Både langrenn, skiskyting og skyting har arrangert egne konkurranser for å få inn konkurranseelementet inn i treningen ettersom det ikke lenger er mulig å reise for å konkurrere, sier Frode Estil, idrettsfaglig leder ved Meråker videregående skole.

Konkurrerer i ”Anterselva”

I skiskyting har skiskytterlærer og OL-vinner Tora Berger mekket egne arrangementer som har fått navnene Anterselva, Ruhpolding og Oberhof. I langrenn har de kjørt egne testrenn med speakertjeneste og premieseremoni, mens skytterne har konkurrert digitalt med erkekonkurrentene i Sverige.

– Tora er et oppkomme av ideer

– Skytterne kjørte forrige helg et digitalt stevne med konkurrenter i Strömsund og Sävsjö 80 mil unna. Det fungerte visst ganske fint. Tora er et oppkomme av ideer, og har brukt sine gamle startnumre som elevene ved skolen kunne benytte mens de har konkurrert i ”Anterselva” og ”Ruhpolding”, sier Estil.

I langrenn er de så heldige at miljøet er stort, og dermed holder testløpene som arrangeres et høyt nivå.

– Langrennsløperne er heldige. Vi har nesten hundre løpere hvis vi regner med studentene ved Nord Universitet her i Meråker. Et testløp for dem, blir nesten som et kretsstevne andre steder. Likevel merker vi at skiløperne har mistet litt av gnisten, sier Estil.

– Verre i år

I fjor vår ble vintersesongen avlyst da koronaviruset overtok avisenes overskrifter midt i mars. Det var kjedelig, men ingen katastrofe. Alle så frem mot en ny vinter, men så ble også den svært annerledes enn man hadde håpet på. Det verste for de aktive utøverne er imidlertid ikke å vite vet når man igjen kan konkurrere.

– Men når man nærmer seg blir det bare lenger og lenger til tunnelåpningen

– Situasjonen i år er verre enn i fjor. Man tror man ser lyset i tunnelen, men når man nærmer seg blir det bare lenger og lenger til tunnelåpningen. Hadde vi bare hatt en dato å kunne forholde oss til, ville alt blitt enklere. Nå vet vi ikke om det blir mars, mai, september eller november, sier han.

Frykter for fremtidige søkere

For å oppnå utvikling er det å konkurrere avgjørende, men like viktig er det å være en del av sosiale langrennsmiljøet nasjonalt.

– Å delta i norgescup er det morsomste utøverne vet, derfor blir det ikke riktig det samme å gå testløp i Grova. For å skape det lille ekstra med ramme og stressmoment har vi gjort ordnet med speaker og premier. Vi gjør så godt vi kan under de forutsetningene vi har, sier den dobbelte OL-vinneren.

Estil er ikke sikker på hvordan han selv ville taklet en konkurransefri sesong.

– Hvis en ung Frode Estil hadde vært alene uten få konkurrere andre steder i fylket, ville det blitt tamt. I Meråker er vi heldige som har store miljøer, men jeg tenker mye på dem som kommer fra mindre plasser.

Derfor tror han koronapandemien kan få konsekvenser.

– I og med at miljøet er stort i Meråker, tror jeg det er verre for den neste generasjons søkere til Meråker, som kanskje syntes det kunne bli for tungt å holde på alene.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Stakk av fra kontroll. Politiet tok opp jakten

Mann i 20-årene er siktet i saken

Close