7 °C Stjørdal, NO
26/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

Denne stasjonsbygningen er snart historie

Rives etter 137 år

SNART HISTORIE: Gudå stasjon har stått siden Meråkerbanen ble åpnet i 1881. Nå er det bestemt at den skal rives. SNART HISTORIE: Gudå stasjon har stått siden Meråkerbanen ble åpnet i 1881. Nå er det bestemt at den skal rives.

Den har stått der i 137 år, men nå skal Gudå stasjon bort.

– Vi venter nå på godkjennelse av rivesøknaden fra kommunen, det er derfor vanskelig for oss å angi tidspunkt for oppstart av arbeidene. Det sier Laila Rødder som er eiendomssjef for Bane Nor Eiendom, om status for Gudå stasjon.

Det er bedriften Teknobygg som skal utføre arbeidet og sammen med Bane Nor gjorde de et forsøk på å gi bort tømmerkassen, men ingen meldte sin interesse for den.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Det er omfattende skade på fundamenteringen under skorsteinen som gjør at det ikke er vurdert som økonomisk forsvarlig å bevare Gudå stasjon slik det står i dag.

– Det blir stående igjen deler av stasjonsbygget der det i dag er teknisk anlegg for jernbanen. Gudå godshus skal heller ikke rives, sier eiendomssjef Laila Rødder.
Gudå stasjon ble bygd i 1881 og er tegnet av arkitekt Peter Andreas Blix. Den er av typen «Normal for Mellemstasjon tredje klasse A», som også ble bygd på Ranheim, Malvik og Hommelvik.

 

Les forrige sak:
Krasjet i lyktestolpe

Føreren er mistenkt for promillekjøring

Close