-9 °C Stjørdal, NO
19/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 03

Denne stien ble belønnet med pris

Vigdevann Hytteeierforening er tildelt Stjørdal kommunes miljøpris for 2020

Stjørdal kommunes miljøpris 2020 tilfaller Vigdevann Hytteeierforening for arbeidet med plankestien i Forradal. En betydelig frivillig innsats er utført siden 1995. Stjørdal kommunes miljøpris 2020 tilfaller Vigdevann Hytteeierforening for arbeidet med plankestien i Forradal. En betydelig frivillig innsats er utført siden 1995.

I 1995 startet arbeidet med plankestien som går inn mot Vigdevann. Nå er dugnadsgjengen belønnet med miljøprisen.

Tidligere gikk stien over bløte myrer, og den ble opptrampet. Det ble nødvendig å mobilisere for bedre fremkommelighet på sommerhalvåret. Forradal Snøscooterklubb startet bygging av plankestien i 1995, og siden er et stort dugnadsarbeid utført på strekningen hvert år. I fjor hadde den plankebelagte stien kommet helt frem til gapahuken på Vigdevann.

Dugnadsarbeid

Knut Fossbakk er leder i Vigdevann Hytteeierforening som nå er tildelt Stjørdal kommunes miljøpris.

– Alt arbeid med stien er blitt utført på dugnad, og materialene er sponset av lokale klubber og foreninger. I 2012 ble Vigdevann Hytteeierforening stiftet, og tok da over ansvaret for stien og stiarbeidet, forteller Knut Fossbakk.

Plankestien gjør det enklere å komme frem mot Vigdevann.
Plankestien gjør det enklere å komme frem mot Vigdevann.

Ved Murukviståsen er det anlagt en trapp. Til forsering av Vigda er det bygget ei bru, og ved Vigdevann er det bygget en stor gapahuk. Der ligger det også en båt tilgjengelig til bruk for turgåere.

Mange tusen timers arbeid

– Det er lagt ned mange tusen timers arbeid med stien, og nå kan man gå tørrskodd cirka fire kilometer. Det er lagt klopper til både den gamle østre hytta og til den vestre fjellstyrehytta. Noe er gruset, men det meste er kloppelagt, og vi har liggende cirka 300 meter spikrede plattinger som skal legges fra Vigda til vestre fjellstyrehytte. Det blir en ny dugnad til våren, sier Knut Fossbakk.

Eventuelle prispenger vil gå uavkortet til stiarbeidet, understreker Knut Fossbakk, som sier han og dugnadsgjengen setter stor pris på tildelingen av prisen.

Les forrige sak:
- Velkommen inn! Slik er det nye inngangspartiet skissert. (Illustrasjon: Selbu kommune).
Dette skal bli bygdas nye hjerterom

Nestatunet har en prislapp på 70 millioner kroner

Close