-7 °C Stjørdal, NO
05/12/2021

Denne trioen slår et slag for samarbeid

Nå vil denne trioen bidra til et større samarbeid mellom lag og organisasjoner. Torsdag inviterer de til møte. Kari Jørgensen (f.v.), Kari Christensen og Siri Bones. Nå vil denne trioen bidra til et større samarbeid mellom lag og organisasjoner. Torsdag inviterer de til møte. Kari Jørgensen (f.v.), Kari Christensen og Siri Bones.

Torsdag inviterer Frivilligsentralen og Stjørdal kommune til et drøftelsesmøte, der hensikten er å knytte lag og organisasjoner enda nærmere hverandre.

I utgangspunktet var et knippe utvalgte lag invitert, men nå som samfunnet er gjenåpnet, er det uformelle møtet åpent for alle. Nå håper de at så mange som mulig vil delta.

Møtet holdes i forbindelse med Værmed, og målet er å finne ut av hvordan samarbeidet mellom ulike lag og organisasjoner i regionen kan bli sterkere.

– Vi ønsker å samle frivillige lag og organisasjoner for å se om det er noe grunnlag for et større samarbeid enn det er i dag. Det har tidligere vært etterspurt, og nå har de mulighetene til å være med og definere hva dette skal være, forteller Kari Christensen fra Stjørdal kommune.

Kartlegge ønskene

Møtet vil foregå på Frivilligsentralen mellom klokken 18.00 og 20.00 torsdag 21. oktober. Der blir det noen presentasjoner, før kvelden går over i diskusjon.

– Hvis det er interesse for å møte hverandres organisasjoner, er det også enklere å se mulige samarbeidsarenaer. Kan vi dele erfaringer og lære av hverandre, eller skal vi ha faste, felles kurs. På torsdag åpner vi opp for å prøve å definere dette og kartlegge hva de ulike lagene ønsker, sier Kari Jørgensen.

Nå er sjansen her

Tidligere har de sendt ut spørreundersøkelser, der flere av organisasjonene viste en interesse og et behov for å lære mer om de samme temaene.

– Nå har de sjansen til å komme og fortelle oss hva de ønsker, og vi oppfordrer flest mulig til å komme, sier leder ved frivilligsentralen Siri Bones.

Hun legger til at målet på sikt er å få til noe fast en til to ganger i året, for eksempel i form av felles kurs.

Trioen presiserer at også de som er interesserte i frivillig arbeid er hjertelig velkommen, i og med at flere lag og foreninger trenger frivillige.

– Hvis vi kan samarbeide om kompetanse og kursing, blir de kanskje også enklere å bli med som frivillig, smiler de.

Les forrige sak:
Nå gjentar Proletarteateret suksessen og setter opp Sildslaget i Hommelvik, nøyaktig 70 år etter den faktiske hendelsen fant sted. Jo Arne Fosmo (t.v.), uunnværlig frisør Liv Hilde Molund, Roger Engan og Mildrid Marita Ramberg Røthe.
Siste forberedelser før slaget: – Jeg er stort sett overnervøs

Close