3 °C Stjørdal, NO
16/02/2019

Denne utsikten kan bli din

||| Sørvendt og med utsikt rett mot selveste Fonnfjellet ligger det nye hytteområdet i Fagerlia.|Øyvind Fuglem i Selbuhytta viser fram prosjektet Tiurtoppen-Kikk-ut. Lørdag formiddag inviterer han til tomtevisning på området i Fagerlia.||

Helt øverst i Fagerlia i Meråker setter Selbuhytta i gang med prosjektet Tiurtoppen-Kikk-ut. Seks hytter i rekke plassert i Fagerlias indrefilet, som Selbuhyttas Øyvind Fuglem omtaler området.

17 tomter ble solgt superraskt da Meraker Brug la ut disse 1. februar i år. Åtte ble kjøpt allerede første salgsdag. Selbuhytta sikret seg to av tomtene, og det er disse som nå skal bebygges med seks hytter i rekke.

– Helt øverst i nyfeltet øverst i Fagerlia med en fantastisk beliggenhet rett mot sør og Fonnfjellet. Det er 100 meter til noen av landets beste langrennsløyper og det er kanskje 200 meter til Meråker Alpinsenter. Dette er indrefileten, og jeg håper mange kommer på tomtevisning førstkommende lørdag, sier Øyvind Fuglem.

Meråkerbyggen Fuglem er en av de mest erfarne hytteselgerne i Trøndelag, og vet hva han snakker om.

– Bare siden 2014 har vi i Selbuhytta solgt 16 hytter i Fagerlia, sier Fuglem.

Ny vri fra Selbuhytta

Lørdag har han ingen ferdig hytte å vise fram, men han har et prosjekt i et område som tiltrekker seg stadig flere. Fagerlias rykte som et attraktivt hytteområde vokser stadig, og Fuglem er veldig spent på prosjektet Tiurtoppen-Kikk-ut.

– Det er første gang vi i Selbuhytta satser på et prosjekt som dette. Det er seks hytter som ligger i rekke med carport mellom hver enhet. Hyttene er på cirka 93 kvadratmeter, har tre soverom, og alle fasiliteter man kan ønske seg, sier Fuglem, som forteller at prisene starter på 2.790.000 kroner.

Målet er å komme i gang med bygging på Tiurtoppen i løpet av kommende vinter.

– Hvis alt går som vi håper satser vi på at de første tre står ferdig til jula 2018, mens de neste tre er innflyttingsklare til påska i 2019, sier Fuglem.

Lettvint

Selbuhytta-prosjektet blir en lettvint løsning for familier som ønsker å bruke mest tid på seg selv og familien på hytta.

– Det er lite vedlikehold, og du slipper å tenke på noe som helst rundt hytta. I Fagerlia er det mange som bruker hytta mest på vinterhalvåret, og da er det lettvint å ha en hytte hvor du ikke trenger å bruke mye tid på vedlikehold, sier Fuglem.

Selbuhytta har flere hytter på gang i Fagerlia. Av de 15 andre tomtene i feltet har Fuglem og Selbuhytta fått kontrakt med fem av de kommende hytteeierne. Det betyr travle dager for gjengen som skal bygge.

– Vi bruker lokal arbeidskraft, og våre snekkere er av ypperste kvalitet. I tillegg bruker vi firmaet Farstad på grunnarbeid, Kopperå Elektro og Meråker VVS. Samarbeidet med de lokale bedriftene har fungert utmerket og de kjenner Fagerlia-området veldig godt, og finner de beste løsningene, sier Fuglem.

I all sin prakt

Lørdag formiddag klokka 11 inviterer Fuglem og Selbuhytta til tomtevisning. Slik værmeldingen ser ut nå får de interesserte mulighet til å se Fagerlia i all sin prakt.

– Det er godt med snø i området, strålende skiforhold og alpinsenteret har varslet åpning denne dagen. Det er meldt oppholdsvær og et par minusgrader. Kanskje kikker sola fram også, sier en optimistisk Øyvind Fuglem, som allerede forteller om en betydelig interesse for prosjektet.

– Så langt har vi hatt 10-12 henvendelser om prosjektet, og en god del har registrert seg som mulige kjøpere, sier Fuglem.

 

 

Les forrige sak:
|||
Verdige prisvinnere i Kimen

Årets kulturprisvinnere Blues In Hell har Jon Uthus og Kjell Inge […]

Close