-0 °C Stjørdal, NO
29/03/2020

Denne veggen blir stående

Den mest kjente taggeveggen i Stjørdal får stå igjen

Her står den mutters alene, og her skal den få stå, renseanleggsveggen med den velkjente taggingen. Her står den mutters alene, og her skal den få stå, renseanleggsveggen med den velkjente taggingen.
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Veggen med det legendariske «Hvor har jeg vert i hele mitt liv» er nå det eneste synlige igjen av det gamle renseanlegget i Halsøen. Og den skal få stå.

Den teglsteinsrøde veggen blir en av de første oppgavene til Kunst i offentlig rom i Stjørdal (KORIS), og den enslige veggen har en framtid på en eller annen måte.

– Valget om at veggen skal få stå der den står ble tatt i en tidlig fase av arbeidet til KORIS-gruppa, og vi ønsket noen diskusjoner om kunst i det offentlige rom. Vi må vel innrømme at her trodde vi at vi kom til å få diskusjoner om veggen, om det var kunst eller ikke, men det ble ubetinget positivt mottatt, forteller bygartner Elin Aune som har fulgt opp rivingen av det gamle avløps- og renseanlegget.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Nå står den der altså, og den skal i følge Aune stå akkurat der.

– Flytting ble diskutert, men både med tanke på kostnad og varighet, sammen med at den byggteknisk er en forblendet teglvegg utenpå en Leca-mur, og ikke en helstøpt betongplate, ble det bestemt at den får stå der den er, sier Aune.

Nå vil den bli sikret slik at den ikke raser, og bygartneren lover at de skal få det pent rundt veggen. Blant annet antyder hun at det kommer en benk langs gangveien fra sentrum ut til Tangen som går rett forbi veggen.

– Vi vet at dette området og grustaket skal rullere reguleringsplan snart og vi vil først da vite litt om områdets utforming i fremtiden. Kanskje kan den stå lenge eller kanskje det i fremtiden blir sett på en løsning for å flytte den i en eller annen form, sier Elin Aune.

Les forrige sak:
Det var fullsatt i Søndre Kulturhjørne under Charlotte Audestads konsert. Nå er det sterke ønsker om en ny konsert. (Foto: Siw Larsen)
«Folkekrav» om ny Audestad-konsert

Tok Søndre Kulturhjørne med storm

Close