2 °C Stjørdal, NO
26/10/2021

Spar Hegra uke 43
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

– Det ble dessverre nei til Jula

– Foreløpig er det endelig

Det er i dette bygget Jula etter planen skal etablere seg. Foto: Frank Skaufel Det er i dette bygget Jula har hatt et ønske om å etablere seg. Nå har flertallet avgjort at det ikke vil skje. Foto: Frank Skaufel

Under hovedutvalget for plansaker onsdag snudde flertallet. Det ble nei til Jula-etablering i de gamle fabrikklokalene på Tangen.

Av Guro Storli Aune og Frank Skaufel

– Det ble dessverre nei til Jula, sier arbeiderpartiets Torger Størseth til Stjørdals-Nytt etter planmøte.

Plassert på sidelinja

Under planmøte onsdag ble Geir Falck Anderssen (H) satt på sidelinja etter å ha blitt erklært inhabil etter sist møte. Resultatet endte dermed med helsnu i den noe betente saken. Flertallet endte med å si nei til en Jula-etablering.

Det var Fremskrittspartiet, Arbeiderpartiet og Høyre som ønsket en etablering av gigantbutikken.

– Dessverre ble det fem stemmer, og dermed ble partiene nedstemt, sier AP-toppen.

Sist gang saken var opp til behandling sa utvalget ja til Jula-etablering, onsdag ble det helsnu da Anderssen ble inhabil og senterpartiets Tor Helge Forbord Slind steppet inn som vara.

– Det var det som bikket andre veien, forklarer Størseth.

– Jeg beklager

– Jeg stemte selv for at Geir skulle være inhabil. Jeg beklager at det største partiet med ordfører i spissen går imot når det innebærer at vi mister viktige arbeidsplasser i Stjørdal, sier Størseth.

Det blir nå trolig ingen nye runder med behandling av saken, dette betyr at flertallets nei vil være den endelige beslutningen i saken.

– Foreløpig er det endelig, mener Størseth.

Trafikkdiskusjon

Det har vært flere reaksjoner fra beboere i det aktuelle området i forhold til trafikksituasjonen. Dette mener Størseth skal ha blitt godt ivaretatt i forslaget.

– Man kan ikke unngå mye trafikk, men vi foreslo ny inn- og utkjøring. Det har vært stor diskusjon rundt Ringvegen, men dette mener jeg man kan leve med. Vi foreslo blant annet endret kjøremønster via Nordplasta og jeg mener det er et viktig poeng at Vegvesenet ga dispensasjon. De ønsket å ha Jula-etablering og det er det flere grunner til, avslutter han.

Les forrige sak:
Innfører nye smitteverntiltak

Kan påvirke blant annet skjenkesteder, drosjenæringen, frisører, huspleiesalonger og idrett

Close