9 °C Stjørdal, NO
10/07/2020

– Det blir fire harde år

Rødt fornøyd med egen oppslutning, men frustrert over Aps tilbakegang

Espen Myhr Grandalsmo gleder seg over fremgangen til Rødt, og får med seg Tor Helge Rimul med i kommunestyret de neste fire årene. Tredjekandidat Oda Rønning ble det ikke plass til denne gangen. Espen Myhr Grandalsmo gleder seg over fremgangen til Rødt, og får med seg Tor Helge Rimul med i kommunestyret de neste fire årene. Tredjekandidat Oda Rønning ble det ikke plass til denne gangen.

Rødts ordførerkandidat Espen Myhr Grandalsmo fortviler over Arbeidepartiets oppslutning, men er godt fornøyd med Rødts fremgang.

Rødt går frem fra 1,9 prosent til 4,2 etter at drøyt 80 prosent av stemmene er opptalt, og det betyr en økning fra én til to mandater i kommunestyret. Fremgangen til tross, det hjelper lite når Arbeiderpartiet går tilbake med over ti prosent.

– Det er trist at det ikke blir en blokkendring ettersom Arbeiderpartiet gjør et katastrofevalg. Det blir fire harde år, sier Grandalsmo.

Håper å passere Fremskrittspartiet

Med 4,2 prosents oppslutning er Rødt også større enn Fremskrittspartiet etter at 80 prosent av stemmene er opptalt. Begge partier ligger an til å få to mandater i det neste kommunestyret.

– Det kan bli endringer, og vi håper å bli større enn Fremskrittspartiet i oppslutning, sier Grandalsmo.

Håpet på tre

Rødt har hatt stor fremgang over hele landet i årets valgkamp, og i stjørdalspartiet drømte man om tre kommunestyrerepresentanter i den neste fireårsperioden.

– Vi er fornøyde med å få to i kommunestyret, og med to i stedet for én representant blir Rødt annerledes de neste årene, sier Grandalsmo.

Les forrige sak:
Tapre smil i Høyre-leiren etter at de første tallene kom. Fra venstre: Renate Trøan Bjørshol, Geir Falck Anderssen, Helene Arnø og Ole Hermod Sandvik.
Dempet stemning i Høyre-leiren

Kan miste to representanter i kommunestyret

Close