-6 °C Stjørdal, NO
29/11/2020

– Det blir spennende å komme tilbake igjen

Anne Birgitte Bouwhuis Røkke gleder seg til å synge foran hjemmepublikum

Anne Birgitte Bouwhuis Røkke gleder seg til endelig å synge foran et hjemmepublikum igjen. Anne Birgitte Bouwhuis Røkke gleder seg til endelig å synge foran et hjemmepublikum igjen.

– Jeg husker ikke helt om det er ett eller to år siden jeg opptrådte i Stjørdal, sier Anne Birgitte Bouwhuis Røkke.

Mezzosopranen fra Skatval, som i vår ble ferdig utdannet ved Operahøyskolen i Oslo, livnærer seg som frilans operasanger, og fant ut at det å lage en minikonsert i hjemkommunen kunne være en god ide.

– Vi har kalt konserten Operaøyeblikk, og den foregår på Daba allerede nå på lørdag, forteller 29-åringen.

To konserter

Anne Birgitte Bouwhuis Røkke planla i første omgang én konsert, men billettene gikk raskt unna og dermed endte det opp med to på Daba førstkommende lørdag.

– Det blir spennende å komme tilbake igjen. På grunn av smittevernbestemmelsene er det kun lov til å slippe inn 35 på hver konsert, forteller hun.

Røkke har med seg to andre solister til konsertene, sopranen Ingeborg Francke og baryton Sivert Jullumstrø fra Ranheim, samt pianist Jon Kristian Bye fra Inderøy.

Toscakake

Utdrag fra ulike opera og operetter står på programmet, og hun skal innom både Flaggermusen og Czardasfyrstinnen i løpet av den timen konserten varer.

– Det blir et morsomt repertoar, frilynt og veldig uformelt. Litt slik som konsertene jeg holdt hjemme i stua på Skatval. I tillegg disker Daba opp med tapas og Toscakake. Ikke akkurat helt tilfeldig, sier Røkke, og tenker på den kjente Puccini-operaen med samme navn.

Les forrige sak:
Sjekket 12 vogntog – 12 fikk bruksforbud

Nedslående resultat

Close