11 °C Stjørdal, NO
15/08/2020

– Det er artig å se at så mange bryr seg

Storscoreren har mer å by på i Obos-ligaen

Mats Størseth Lillebo har scoret i to kamper på rad og det har gitt to Blink-seire. Nå håper han å gi de mange fotballinteresserte enda flere scoringer og poeng i de nærmeste kampene. (Foto: Stjørdals-Blink Fotball)

Mats Størseth Lillebo scoret et historisk mål på Åråsen. Nå har Stjørdals-Blink vunnet to kamper på rad og storscoreren har scoret i to kamper på rad.

– Vi la oss med et smil om munnen, og det gjør ikke noe at det ble litt lite søvn i natt.

Matchvinner Mats Størseth Lillebo er litt mørbanket dagen etter drøyt 90 tøffe minutter på Åråsen. Gressbane sliter litt ekstra på kroppen til måljegeren, men akkurat i dag gjør det absolutt ingenting. Tirsdagskvelden skal tilbringes foran TV-skjermen med oppgjøret mellom hans gode kompiser i Ranheim og en annen av opprykksfavorittene, Tromsø.

LES OGSÅ: – Det er nesten uvirkelig å bare være her. I tillegg slår vi dem

Nå smiler livet til Blink-guttene, og Lillebo merker godt at hele Stjørdal og regionen smiler sammen med dem.

– Det er mange som vil snakke fotball, ja, innrømmer han. Det setter han stor pris på, og det er viktig for Blink-guttene å utnytte den positive energien.

– Det er en voldsom entusiasme. Den må vi utnytte så godt vi kan. Det er artig å se at det er så mange som bryr seg om det vi holder på med, sier Mats Størseth Lillebo.

Tar hensyn til kroppen

Han løper, sliter, gir juling, får juling og nå scorer han også. Så langt har han vært på banen i 354 av de 360 minuttene Blink har spilt Obos-liga-fotball. Han har slitt med skader de seneste sesongene, men skatvalsbyggen sparer seg ikke.

– Jeg må ta litt hensyn mellom kampene, men jeg begynner å kjenne kroppen min ganske så bra, så da handler det om å gjøre mest mulig riktig for å være i best stand til kampene, sier Lillebo.

Full forvandling

Mandagens matchvinner-scoring mot Lillestrøm var årets andre på et Blink-lag som er forandret i løpet av et par uker.

LES OGSÅ: Sjokkseier til Blink

– Hva var det som ble sagt og gjort mellom en temmelig begredelig bortekamp mot Raufoss og 5-2-seieren over Kongsvinger i runden etter?

– Det er nok en kombinasjon av flere ting. Den viktigste forklaringen er nok at vi spillere gikk en runde med oss selv. Vi kunne ikke fortsette som i de to første kampene, – da ville det bli dårlig med poeng. Vi fant ut at vi ikke har noe å tape, og etter 5-2 mot Kongsvinger fikk vi trua. Nå slo vi Lillestrøm, og det er klart det styrker selvtilliten. Vi har senket skuldrene og ligner på oss selv, sier Lillebo.

Bidrar med erfaring

Han fyller 26 om ei uke, og er en av tre Blink-spillere som har spilt på Obos-liga-nivået tidligere. Det kommer godt med i en spillergruppe uten den helt store erfaringen på toppnivå.

– Det er viktig at vi har noen som har kjent på nivået tidligere. Det er mange spillere her som må ta et nytt steg i år.

– Du er en viktig mann i spillergruppen på alle måter. Hvordan bidrar du til å løfte resten?

– Jeg forsøker å bidra så godt jeg kan. Vi spillerne kjenner hverandre ganske så godt. Noen trenger tydelige beskjeder, mens andre må bygges opp. Totalt sett har vi blitt mye flinkere til å stille krav til hverandre, synes Lillebo.

 

Les forrige sak:
Politiet måtte være festbrems

Fikk beskjed om å være stille

Close