12 °C Stjørdal, NO
25/06/2019

– Det er et knepp opp, men ikke umulig

Gikk sitt livs løp i NM-løypene

FULLKLAFF PÅ HJEMMEBANE: Torstein Buan Røvik er godt kjent i de tøffe Grova-løypene. På 15-kilometeren fikk han fullklaff og dermed fikk han også gå på Vardens førstelag i stafetten som endte på 5. plass.

Han har knapt nok vært blant de 50 beste i landet tidligere. I NM gikk han sitt livs løp. Torstein Buan Røvik tror det er mulig å nærme seg klubbkompis Emil Iversen betydelig i løypa.

Bak NM-kongen Emil Iversen gjorde en florbygg sitt livs løp under NM på hjemmebane i Grova.

– Karrierens beste løp, slår Torstein Buan Røvik (22) fast.

Det var nok mange som sperret øynene opp da Torstein Buan Røvik fikk plass på Vardens førstelag i NM-stafetten, men de som har fulgt med Røvik gjennom sesongen var ikke overrasket. Det var heller ikke de som overvar torsdagens 15 kilometer.

– Jeg lå kanskje godt an til stafettlaget også før NM, men 15-kilometeren var viktig, sier Torstein Buan Røvik.

Florbyggen har gjort meråkerbygg av seg og har de siste dagene kost seg på ski etter et svært så vellykket NM.

Coop Storlien artikkelnivå

– Karrierens beste løp, sier han om 32. plassen på 15 kilometer. Tidligere har han så vidt vært inne blant de 50 i Norgescupen. – Det har vært mye stang ut denne sesongen, – det har liksom ikke klaffet. Men jeg har kjent at toppnivået i klassisk har vært bra.

Spent før etappen

Lørdag kveld var det ennå usikkert om det ble førsteetappen eller andreetappen på Vardens stafettlag. Med startnummer 1 som tittelforsvarer var det et visst press på 22-åringen.

– Hjertet banket godt det, men jeg synes jeg gjorde en ok etappe. Det var bare å prøve og bite seg fast så lenge som mulig. Kanskje skulle jeg sluppet Holund litt tidligere og spart meg litt til gruppen med Didrik Tønseth kom opp. Da kunne jeg kanskje gitt Emil noen sekunders bedre utgangspunkt, sier Buan Røvik.

Han gikk ut på sjetteplass etter en pangetappe fra Jørgen Sæternes Ulvang og kunne sende NM-kongen Emil Iversen ut på 11. plass.

– Var han misfornøyd med utgangspunktet?

– Nei, det tror jeg absolutt ikke. Egentlig tror jeg vi alle kanskje fryktet at utgangspunktet skulle være enda litt svakere. Jørgen og jeg gikk jo mot flere landslagsløpere på etappene.

– Fikk du noen tips fra Emil før etappen?

– Vi snakket litt sammen på lørdagskvelden, men i stafett handler det stort sett om å prøve og henge på så lenge som mulig. Det er «bare» å gå så fort som mulig hele veien, sier Torstein Buan Røvik.

Ikke skremt av toppløperne

1996-modellen fra Flora er inne i sitt siste år som student ved grunnfag idrett ved Meråker videregående skole. NM-opplevelsene gjør nok at han satser for fullt på langrenn minst en sesong til.

– Det er artig når du kjenner det går den riktige veien. For min del har det vært en viss framgang hver sesong og det er bra motivasjon.

– På stafetten hang du i ryggen på landslagsløper Holund ut fra start. Blir du skremt av tempoet eller er det mulig å komme seg dit?

– Når vi gikk ut på etappen var det ikke så voldsomt til tempo, men forskjellen er at han holder samme fart hele veien. Det blir ett sekund og to her og der og da blir det en viss forskjell på en 10-kilometer. Det er et lite knepp opp, men jeg føler ikke at det er umulig, – det er en jobb som må gjøres i tilfelle, sier Torstein Buan Røvik.

Les forrige sak:
Kanskje kan Stjørdal kommune skape et generasjonenes hus i Stjørdal sentrum. Nå mener Morten Harper fra SV at kommunen har en unik mulighet. Han viser til erfaringer i Århus Danmark om kombinasjon av boliger som omsorgsboliger og studentboliger. Tomta eies i dag av Veidekke, som har gitt positive signaler til kommunen til et fremtidig erverv av tomta på rundt tre mål i Husbyvegen.
Vil bygge generasjonenes hus

Ønsker omsorgsboliger og studentboliger sammen

Close