4 °C Stjørdal, NO
19/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

– Det er ikke så verst det her, vel

Frister med fritidsboliger med formidabel utsikt

VIDSYN: Sigrun Synnøvesdatter Reitan og Jan Lutdal spaserer på plena foran den første ferdige fritidsboligen på Landshaug. Utsikten er formidabel fra øst til vest.

Den første av bortimot 80 planlagte fritidsboliger står ferdig. I tillegg inneholder planene 20 eneboliger og et høyhus på 30 meter. Landshaug er tidenes største bolig- og fritidsboligutbygging på Frosta.

– Det er ikke så verst det her, vel.
Jan Lutdal står på en knallgrønn ferdigplen som er rullet ut utenfor en moderne hytte som får både naturen og den mektige utsikten rett inn i stua og kjøkkenet og på den store uteplassen.
Det som ikke er så verst ifølge Lutdal er utsikten. Nesten rett i sør kan han peke mot Tyholttårnet, mot hele Trondheim by, og vi kan vel godt slå fast at «ikke så verst» i denne sammenheng rett og slett kan oversettes med formidabel. For fra Forbordsfjellet i øst har du fritt utsyn helt til sola går ned over klosteret på Tautra.
Og ikke minst er distansen til storbyen kort.
– Det er 13 kilometer med vann mellom Frosta her og Trondheim der. En hurtigbåt kjører denne strekningen på et drøyt kvarter, sier Lutdal.

Gedigent prosjekt

Inne på landjorda på Landshaug, som er navnet på den «nye» delen av Frosta, står han stødig utenfor den aller første hytta som er bygd ferdig. Interessen fra mulige kjøpere har vært stor, og dersom den materialiserer seg som Lutdal og Sigrun Synnøvesdatter Reitan håper, blir det temmelig fortløpende bygging.
– I første omgang blir det sju hytter på dette området, men reguleringsplanen omfatter temmelig mye mer enn det, sier Jan Lutdal.

Høyhus på 30 meter

For det er et heftig utbyggingsprosjekt selskapet Landshaug Utbygging AS er i gang med. Det regulerte området helt på sørspissen av Frosta er på hele 220 mål. Omtrent 60 av disse målene er grøntareal og skog. De første tankene om de gedigne planene startet da Lutdal kjøpte gården Island for sju år siden. Han fulgte opp i 2018 med å kjøpe tomta til da nedbrente Sundet Gartneri. Reguleringsplanen for hele området ble vedtatt i mai i fjor, og totalt er det regulert inn cirka 20 boliger og snaut 80 fritidsboliger. I tillegg troner et planlagt høyhus midt i området.
– Det er tegnet på områdets høyeste, og ett av Frostas høyeste punkt. Planen er at det skal bli åtte etasjer og 30 meter høyt. Her vil du komme så høyt at du har topp utsikt i absolutt alle retninger, sier Jan Lutdal. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

FØRSTE ER FERDIG: Den første av nærmere 80 planlagte fritidsboliger er ferdigstilt og lagt ut for salg. Sigrun Synnøvesdatter Reitan og Jan Lutdal er spent på responsen fra markedet.
Har tegnet selv

Men høyhuset står ikke aller fremst i byggeplanene til Landshaug Utbygging AS. Det gjør derimot flere nye fritidsboliger. Blant annet er det gamle steinbruddet som ble etablert da Tautra-moloen ble bygd pyntet på og i dette området planlegges fritidsboliger i terrasseform.
Det er arkitektfirmaet QBE som har tegnet de sju fritidsboligene som er, og blir bygd i løpet av de nærmeste månedene.
– Hytta er omtrent 70 kvadratmeter, og har en terrasse på mer enn 50 kvadratmeter. 30 av disse har takoverbygg, og utsikten herfra er helt enorm, sier Lutdal.
Prisantydningen er forøvrig på 2 950 000 kroner.

Stor interesse

Lutdal og Reitan har klokkertro på prosjektet, og forteller om stor interesse i forkant av salgsstarten.
– Mange har vært og kikket, og mange har vært inne på nettet og kikket på prosjektet.
– Er de fleste aktuelle kjøperne fra storbyen rett over fjorden?
– De er nok det. Nesten halvparten av alle trøndere bor i Trondheim, så det sier seg selv. Men det er også en god del stjørdalinger og malvikinger som har vært her og kikket, sier Lutdal.

Hyttekontor

Stadig flere bruker fritidsboligene sine stadig mer. De ovale weekendene blir mer og mer ovale, og da mener Lutdal og Reitan at det å kunne jobbe fra hytta på Landshaug må være helt perfekt.
– Her er det 4G-sendere helt i nærheten og det er også lagt til rette for fiber i fritidsboligene. Det gjør at du kan sitte ved kjøkkenbenken og nyte utsikten mot Trondheim og jobbe minst like effektivt som om du befinner deg i byen, sier Jan Lutdal.

Lokale byggere

Byggherrene skryter veldig av snekkerne fra Innherred Entreprenør som har fått avtale på å bygge de første sju hyttene. Bortsett fra en utfordrende periode i mars og april da Frosta var mer eller mindre «koronastengt» har prosjektet gått som planlagt. Nå er den videre planen at fritidsboligene skal selges fortløpende og at hele Landshaug-området skal bygges ut bit for bit.

Les forrige sak:
HIT, MEN IKKE LENGER kommer folk som går Malvikstien fra Hommelvik til Muruvik. Nå vil SV i Stjørdal og Malvik at gammelt spor tilrettelegges for turgåere videre til Hell.
Vil ha gangsti mellom Hell og Muruvik

SV i Stjørdal og Malvik ønsker at det gamle jernbanesporet tilrettelegges for turgåere

Close