9 °C Stjørdal, NO
21/09/2020

– Det er nå eller aldri

Jon Petter Hernes ønsker å benytte tunnelmassene fra Forbordsfjellet til å utvikle Langstein Havn

NÅ ELLER ALDRI: Jon Petter Hernes og hans selskap Hernes AS ønsker å benytte tunnelmassene fra Forbordsfjellet til å utvikle Langstein Havn. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning på det aktuelle området. (Arkivfoto: Kjell Arnfinn Aune) NÅ ELLER ALDRI: Jon Petter Hernes og hans selskap Hernes AS ønsker å benytte tunnelmassene fra Forbordsfjellet til å utvikle Langstein Havn. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning på det aktuelle området. (Arkivfoto: Kjell Arnfinn Aune)

Jon Petter Hernes og Hernes AS ønsker å bruke masse fra Forbordsfjellet til å fylle opp og utvide Langstein Havn med nytt næringsareal. Realiseres prosjektet kan det på sikt bety flere titalls nye arbeidsplasser.

Det er massen fra tunnelutbyggingen som kan bli havnemasse på Langstein. Tunnelprosjektet er planlagt å starte våren 2021, og da blir det kort vei å frakte massene hvis de havner på Langstein. Målet er å anlegge over 60 mål med næringsareal på havna.

– Det er ikke hver dag Nye Veier kommer ut med steinmasse like ved. Om et halvår starter de, og da kan vi bruke massen til å fylle ut havnebassenget. På mange måter er det nå eller aldri, sier Jon Petter Hernes, som er tomteeier på Langstein.

– Tror det er interessant

I den forbindelse har konsulentselskapet Rambøll, som av Hernes AS er hyret inn for å undersøke grunnforholdene i havneområdet, bedt om et oppstartsmøte med Stjørdal kommune.

– Kommunen har vært positive, og realiseres prosjektet kan det bety mange nye industriarbeidsplasser i Stjørdal. Det er tøffe tider for industriarbeidsplasser, og derfor tror vi det er interessant for kommunen og politikerne, sier han.

Når oppstartsmøtet blir avholdt er fortsatt ikke avklart.

Flere interessenter

Fiskå Mølle, som ville bygge nytt anlegg på Stjørdal havn, er ett av selskapene som har sagt seg interessert i en etablering på Langstein. De har tidligere antydet at fabrikken kan sysselsette mellom 20 og 30 ansatte.

– Det er minst to-tre andre store bedrifter som har spurt og meldt interesse, men det er ikke sikkert de kommer, sier Hernes.

Fortsatt jobber Rambøll med å gjennomføre undersøkelser av grunnforholdene i og ved havna. Her ligger nøkkelen til realismen i prosjektet.

– En sak er om det er mulig å få det til, men en annen ting er hva det vil koste å bygge ut. Hvis prisen blir for høy, blir det vanskeligere å gjennomføre prosjektet. Det er verdt et forsøk, sier Hernes.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Politiet hjalp turgåere til å finne fram

Fant ikke veien hjem i mørket

Close