12 °C Stjørdal, NO
07/07/2020

– Det mangler folk

Anleggs- og transportbransjen frir til ungdommene

VIL KJØRE LANGTRANSPORT: Håvard Rundhaug (nummer to fra høyre) forteller at han gjerne vil kjøre langtransport. Da blir han oppmuntret til å satse av daglig leder Øystein Lie ved Isak D. Westgård (fra venstre), Nav-leder Merethe Storødegård og daglig leder i Næringsforeningen i Værnesregionen, Jon Uthus.

Onsdag hadde anleggs- og transportbransjen i Stjørdal et bransjetreff hos Isak D. Westgård med et hovedinntrykk av at det mangler folk.

Mange interesserte hadde møtt fram til denne dagen med formål om større kjennskap til og interesse for virksomhetene og bransjen. Dette bransjetreffet ble arrangert av Fides, Bufar Kompetanse, Fretex, Friskgården, 4 You, Nav og Næringforeningen i Værnesregionen i samarbeid med Isak D. Westgård.

– Det er et skrikende behov for mekanikere. Derfor er det viktig med slike arrangement, sier verksmester Arild Sundet på Scania. Nav-sjef Merethe Storødegård sier hun jevnlig har kontakt med bedrifter på jakt etter folk.

Håvard Rundhaug er først i 20-årene og kan godt tenke seg å jobbe med langtransport. Det krever først et førerkort der lånekassen nå yter lån. Her er det også forskjellige støtteordninger. Men det er ingen tvil om at alle med førerkort for langtransport er ettertraktet vare. På bransjetreffet fikk ungdommene møte arbeidsgivere som er på jakt etter nettopp slike som dem. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Verksmester Arild Sundet i Scandia orienterer en interessert arbeidssøker.

Det finnes individuelle tiltak for kompetansehevning og yrkesfaglig opplæring. Det er også arbeidsrettede tiltak som arbeidstrening og lønnstilskudd. Nav spiller en aktiv rolle med «Nav Tiltak» som blant annet har kontakt med Nye Veier som vil trenge mange arbeidstakere i kommende år.

Daglig leder Øystein Lie hos Isak D. Westgård ønsket velkommen og minnet om den store betydningen for det store kompetansemiljøet på Sutterøya:

– Vi har utarbeidet et overslag over verdiskapningen her i samarbeid med Næringsforeningen i Værnesregionen der daglig leder Jon Uthus understreker bransjens store betydning i Stjørdal.

Bedrifter fikk anledning til å presentere seg og ungdommene spurte. Det er ingen tvil om at bransjen trenger gode kontaktpunkt for å lokke ungdom til å satse på bransjen.

Les forrige sak:
Inntrøndelag tingrett. (Illustrasjonsfoto)
Fyllekjørte på parkeringsplass

Kvinne i 20-årene dømt til betinget fengsel

Close