8 °C Stjørdal, NO
12/07/2020

– Det skal være trygt i Stjørdal

Vi må være lykkelige for at det gikk bra, sier varaordføreren

Etterforskningsleder Annar Sparby fra politiet og varaordfører Ole H. Sandvik møtte pressen på Scandic Hell Hotel for å gi opplysninger om brannene natt til fredag. Etterforskningsleder Annar Sparby fra politiet og varaordfører Ole H. Sandvik møtte pressen på Scandic Hell Hotel for å gi opplysninger om brannene natt til fredag.

Varaordfører Ole Hermod Sandvik sier han arbeider for at Stjørdal skal være en trygg kommune å bo og leve i. Nå opplevde han ubehagelige ildspåsettelser som kunne ført til alvorlig skade og tap av liv.

Natt til fredag etter klokken 5 om morgenen ble Hassan Tsatsaev (44) den første som ble vekket av ildspåsettelser i Ole Vigs gate 25. Tilfeldig forbipasserende varslet familien ved å banke på døra. Samme natt og minutter etter slokking av den første brannen i flere avfallskorger, brente det igjen i Moheimbygget. Brann- og redningspersonell fikk en travel natt og morgen i Stjørdal. Varaordfører Ole Hermod Sandvik sier han selv våknet av sirener. Nå vil han understreke at det skal være trygt å bo i Stjørdal.

– Det som skjedde natt til fredag er trist å oppleve. Heldigvis fungerte varslingsrutiner og brannvesenet var tidlig på plass. Vi kunne ha opplevd et mye verre utfall. Heldigvis kom ingen til skade fysisk, men vi skjønner at evakuerte beboere synes dette er en ubehagelig opplevelse, sier Ole H. Sandvik.

– Hva gjør kommunen for å øke sikkerhet mot slike tilfeller?

– Vi oppfordrer alle husstander til selv å følge opp brannvarslere, slokkeapparat og være årvåkne for ting som kan hende. I dette tilfellet er det merkelig at det skal begynne å brenne i flere avfallsdunker. Vi må være lykkelige for at det gikk bra. Jeg må vel trekke den konklusjonen at vi her ser noen adferdsutfordringer, utover det er det politiet som må etterforske og finne svar, sier Ole H. Sandvik.

Etterforskningsleder Annar Sparby hos Stjørdal lensmannskontor sier de etterforsker saken om brannene natt til fredag.

– Alle leilighetene i Moheimbygget ble raskt gjennomgått og klarert. Vi har en hypotese om at brannene er påsatt. Den konklusjonen trekker vi på bakgrunn av alle de spredte avfallsdunkene som har brent. Vi leter på kameraer og videoopptak i området, og vi søker etter personer som har sett noe. Tips fra folk tar vi gjerne imot, sier Annar Sparby.

– Kunne brannene ved to ulike boenheter i sentrum gitt et annet resultat?

– Det kunne gitt et annet resultat, men heldigvis ble disse brannene oppdaget i tide. Giftige gasser ble eksponert i dette tilfellet, heldigvis rammet de ikke direkte. Vi får nå høre fra kommunen at det er aktuelt å arbeide for å sikre avfallsdunker bedre fremover, som et av flere tiltak. Nå er det ni enheter leiligheter som ikke er beboelig i Moheimbygget, disse personene er booket inn på hotell. Øvrige har selv valgt å ville flytte hjem, sier etterforskningsleder Annar Sparby.

 

Les forrige sak:
FØRSTE KAST: Mariann Myhr Okstad fikk prøve fluestang for aller første gang med god hjelp fra Jan Sakshaug. Laksedebuten ga absolutt mersmak.
Første kast ga mersmak

- Dette ga absolutt mersmak. Lise Marie Selven Borthen var en […]

Close