12 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

– Det var en viss risiko, men det gikk heldigvis fint

Helge Eide har vært med på å utvikle et stort hyttefelt

Helge Eide (63) er en av fire grunneiere som fra 2010 startet planlegging og tilrettelegging for Damtjønna Hyttefelt i Strandbyggfjellet ovenfor Selbustrand. Nå opplever han at hyttefeltet begynner å kompletteres med 38 solgte tomter og mange oppførte hytter. Helge Eide (63) er en av fire grunneiere som fra 2010 startet planlegging og tilrettelegging for Damtjønna Hyttefelt i Strandbyggfjellet ovenfor Selbustrand. Nå opplever han at hyttefeltet begynner å kompletteres med 38 solgte tomter og mange oppførte hytter.

I Strandbyggfjellet ovenfor Selbustrand har fire grunneiere utviklet 47 hyttetomter. Nå er det er solgt og bygd hytter på 38 tomter i Damtjønna Hyttefelt.

Damtjønna Hyttefelt ligger sørvendt i fjellsiden nord for Peder Morset Folkehøgskole oppe i Strandbyggfjellet. Det var i 2010 at fire grunneiere gikk sammen om å utvikle et hyttefelt der hver enhet fritidsbolig skulle ha god avstand. I 2013-14 startet salget av de 47 hyttetomtene. Helge Eide (63) er en av de fire grunneierne som har gått sammen om prosjektet.

– Viss risiko

– Vi måtte i starten bygge vei og legge vann, avløp og strøm frem til tomtene. Det har vært forbundet med en viss risiko å starte opp med egne investeringer til Damtjønna Hyttefelt. Det har heldigvis gått fint gjennom hele prosessen, sier grunneier Helge Eide. Sammen med Kai Morten Størseth, Bjørnstein Hårstad og Jostein Sandvik la han til rette for det store hyttefeltet.

Hyttene ligger i en sørvendt helling, omgitt av glissen furuskog.
Hyttene ligger i en sørvendt helling, omgitt av glissen furuskog.

– Hvordan har prosessen gått fra idé til ferdige privateide hytter?

– Erfaringer har vist oss at man må ha tålmodighet, og det må regnes med mye planlegging, arbeid og investeringer gjennom prosessen. Vi fikk god hjelp av kommunen og har åpnet for lokale byggefirma som på egen hånd har oppført hytter og videresolgt disse. Flere byggefirma har vært med i prosjektet, som Selbu Byggtre, Elvran Sag oh Høvleri, Stråndbygg AS og Neo hytter, for å nevne noen. Ringvirkningene for lokal sysselsetting har vært store. Rørleggere, elektrikere og lokale trelast- og byggevarehus har utbytte av dette. Som utviklere av hytteprosjektet synes vi det har blitt et bra resultat. Hyttefolk virker også å være tilfredse, sier Helge Eide og legger til at i det snøsikre området tilbys oppkjørte skiløyper til hyttefolket gjennom vinteren.

Utfartsområder er blant annet mot Gyversalen og Våttåfjellet eller mot Vardebu.

- Det har vært lærerikt og arbeidsomt å tilrettelegge for 47 hytter i en glissen furuskog, men vi er godt fornøyde med resultatene, sier Helge Eide. Han er av fire grunneiere som utviklet Damtjønna Hyttefelt i Strandbyggfjellet.
– Det har vært lærerikt og arbeidsomt å tilrettelegge for 47 hytter i en glissen furuskog, men vi er godt fornøyde med resultatene, sier Helge Eide. Han er av fire grunneiere som utviklet Damtjønna Hyttefelt i Strandbyggfjellet.
Attraktiv hyttekommune

Selbu er ifølge grunneierne en populær hyttekommune. Etter at de første hyttene og tomtene ovenfor Damtjønna ble solgt i 2013, har nye hytteeiere hvert år investert og flyttet inn i sine fritidsboliger.

– Vi har nesten ikke annonsert noe i dette hyttefeltet; kun et par annonser på Finn for noen år tilbake. Det er tydelig at interessenter finner veien selv, via tips eller ved tilfeldig å besøke området. Hyttene ligger i en sørvendt helling, omgitt av glissen furuskog og naturlige forhøyninger i terrenget, forklarer Helge Eide.

– Hvor mange ledige tomter er det igjen?

– Nå har hyttefeltet ni ledige tomter. I Damtjønna Hyttefelt har vi fra starten av lagt vekt på god avstand mellom hyttene. Det er fortsatt tilgjengelighet i ulike prisklasser, der et par av hyttene som er solgt ligger i prissjiktet 4,8 til 5 millioner kroner. Det har vært arbeidsomt, men også motiverende å legge til rette for Damtjønna Hyttefelt. Fremover tilbyr vi brøyting og grusing i feltet blant annet, sier en av fire grunneiere Helge Eide.

Les forrige sak:
Tor Stamnes frykter for fremtiden for en del av de tradisjonelle fagene, etter at søknaden bekrefter en nedadgående trend. Marte Haug (t.v.) jobber i butikken, som Stamnes driver i tillegg til at han jobber som faglærer ved Ole Vig videregående skole.
Frykter for rekrutteringen til håndverksfagene

- Færre søker på byggfag, sier malermester og lærer Tor Stamnes

Close