14 °C Stjørdal, NO
22/06/2021

Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 25

– Det var veldig artig å bli satt pris på

De ansatte på Kiwi jublet da det ble kjent at de får en hyggelig julebonus

Jubel blant de ansatte på Kiwi etter at det ble kjent at Norgesgruppen gir alle en hyggelig julebonus, fra v. Hans Petter Lund, Aleksander Skjerve Haarberg og Sonja Helen Moen. Foto: Guro Storli Aune Jubel blant de ansatte på Kiwi etter at det ble kjent at Norgesgruppen gir alle en hyggelig julebonus, fra v. Hans Petter Lund, Aleksander Skjerve Haarberg og Sonja Helen Moen. Foto: Guro Storli Aune

Det ble jubel i Kiwi-butikken i Mindes hus da de ansatte fikk beskjed om at Norgesgruppen drysser en julebonus over de ansatte.

– Vi ble informert mandag, og det var en kjempehyggelig overraskelse. Det var veldig artig å bli satt pris på. Vi har stått i jobben i en krevende periode, uavhengig av hvor vanskelig det har vært rundt oss, sier Sonja Helen Moen, som driver butikken i Stjørdal sentrum.

Alle får

For de ansatte ble det nesten som julekvelden på forhånd da de fikk beskjeden.

– Vi er 12 ansatte som får bonus, og øynene lyste opp da de fikk beskjeden. Tenk deg for en student som har stått på hardt, og blir belønnet på denne måten og får noen kroner ekstra til jul, sier Moen.

Les også: Matbutikken på Storlien får åpne igjen

De som har jobbet hundre prosent får 10 000 kroner i bonus, mens bonusen reduseres i takt med stillingsandelen.

– Men alle får bonus uavhengig av stillingstørrelse. Det er satt et minstebeløp på 1000 kroner. Det blir en ekstraordinær bonus i en ekstraordinær tid, sier Moen.

Sonja Helen Moen på Kiwi-butikken i Stjørdal sentrum kunne mandag glede sine ansatte med en overraskende julebonus. Foto: Guro Storli Aune
Sonja Helen Moen på Kiwi-butikken i Stjørdal sentrum kunne mandag glede sine ansatte med en overraskende julebonus. Foto: Guro Storli Aune
– Krevende dager

Å jobbe i butikk er trolig en av de mest utsatte stedene under en pandemi. Alle må ha mat, og de ansatte utsettes daglig for potensielle smittesituasjoner.

– Vi har et samfunnskritisk yrke, og det har vært krevende dager og mye å passe på i forhold til smittevern og renhold, sier hun.

Les også: Stor kjedebutikk på vei til Stjørdal 

Nå venter julestria, og det betyr økt trafikk inne i Kiwi-butikken.

– Vi oppfordrer folk til ikke å handle mange fra samme husstand på en gang, og det er fint om kundene kan spre handlingen utover dagen. Vi har åpent fra syv om morgenen til sent på kvelden, sier Moen.

Innfører kundeverter

For å være på den sikre siden vil butikken innføre kundeverter.

– Vi vil ha kundevert iført vest som overvåker og passer på at enmetersregelen og smittevernreglene blir overholdt. I de mest besøkte tidspunktene kan det blir aktuelt å stanse folk utenfor butikkene, men det avhenger hvilke råd kommunen kommer med i ukene fremover. Trolig er dette mest aktuelt den siste uken før jul, sier Moen, som likevel tror julehandelen vil gå bra.

– Folk er blitt vante til å forholde seg til smittevernreglene.

Les forrige sak:
Boliger truet av kvikkleireskred. Nå vil de sikre området for 9 millioner kroner

I området er det flere gårder, eneboliger, dyrket mark, beiteområder og kraftlinjer

Close