-0 °C Stjørdal, NO
02/12/2020

– Dette blir helt rått

Klart for mini-skiflyging i i Kråka

Søstrene Ingrid og Nora Aasland er to av de som gleder seg mest, og to av favorittene, når Raw Air inntar Kråka på Haraldreina skole søndag. Søstrene Ingrid og Nora Aasland er to av de som gleder seg mest, og to av favorittene, når Raw Air inntar Kråka på Haraldreina skole søndag.

I helga starter den store norske hoppuka Raw Air. Søndag kommer den til den minste skiflygingsbakken i verden, Kråka på Haraldreina i Stjørdal.

Holmenkollen, Lillehammer, Granåsen og Vikersund står på lista over konkurransesteder for årets Raw Air, og nå kan Stjørdal plusses på.

– Det blir helt rått. Det ligger an til bakkerekord og det er på høy tid, sier lokal Raw Air-sjef, Frode Aune.

Bakkerekorden ble nemlig satt i det aller første hoppet som ble gjort i Kråka, og tilhører Stjørdals største hoppstjerne noensinne, Rolf Åge Berg.

– Vi har 200 Raw Air-startnummer liggende og vi håper at alle blir brukt og gjerne mer til. Her er det åpent for alle hoppglade fra 2 til 13 år, sier rennleder Aune.

Han oppfordrer til bruk av langrennsski, men det er selvsagt også mulig med hoppski.

– I tillegg har vi noen par hoppski som er tilpasset langrennsbinding som vi låner ut til storhoppere, sier Frode Aune.

Rennlederen garanterer gode forhold med bra fart i tilløpet og stabil vind over kulen.

– Det kan være noe vind over kulen, men søndag blir det garantert stabile og rettferdige forhold, lover Raw Air-sjefen på Haraldreina.

Hans Hogstad har alt klart med exit-gaten i Kråka.
Hans Hogstad har alt klart med exit-gaten i Kråka.

Og bakkerekorden lever altså farlig. Med full klaff er det mulig å strekke seg lenger enn 4,5 meter i Kråka. Om så skjer påstår Aune at de har verdens beste lengdemåler klar til å fastslå de nøyaktige lengdene.

– Arne Opheim har et fantastisk øyemål. Han måler hoppene ikke bare på centimeteren, men på millimeteren. Det er viktig når det blir tett og tøft i toppen av lista, sier Frode Aune.
Ikke bare er lengdemåleren på øverste internasjonale nivå.

– Vi har til og med en VM-speaker på plass. Tor Idar Aune var speaker under VM i Falun for fire år siden, og er på plass i Kråka på søndag, sier Frode Aune, som frister med gratis startkontingent og en helt rå kiosk.

Til og med bikkja i bakken er klar til hoppstjernene inntar Kråka.
Til og med bikkja i bakken er klar til hoppstjernene inntar Kråka.

Les forrige sak:
Det har skjedd en ulykke mellom en bil og en syklist i Stjørdal sentrum. (Foto: s-n.no-tipser)
Syklist til legevakt etter trafikkulykke

Bil og syklist involvert i uhell i Stjørdal sentrum

Close